Ga naar hoofdinhoud

HK SBS: Volg de keuring live

Livestream
SBS Hengstenkeuring Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Rick Helmink

De SBS hengstenkeuring in Gesves is gisteren begonnen met de warming-up. Vanmorgen heeft de jury de hengsten op exterieur beoordeeld en vanmiddag komen de hengsten terug bij het vrijbewegen en -springen. In de catalogus staan 9 dressuurhengsten, 33 springhengsten en twee eventinghengsten (beide volbloeds). 

De keuring van het SBS is live te volgen via ClipMyHorse.tv. Om 13.30 uur begint het vrijbewegen en -springen, voorafgaand verschijnen de oudere hengsten onder het zadel in de ring. Op zondag wordt datzelfde nog eens herhaald.

Met 44 hengsten in het boekje in de collectie bij het SBS niet groot, maar wel groter dan vorig jaar. En daarbij bewijst het SBS in zowel de sport als in de fokkerij wel kwaliteit in huis te hebben.  “We zijn een open stamboek en alle hengsten worden bij ons gelijk beoordeeld. Dat heeft er in het verleden ook al vaak voor gezorgd dat tophengsten uit andere stamboeken het eerste bij ons werden goedgekeurd”, vertelt Catherine Aerts. Ze heeft het daarmee over de topverervers Baloubet du Rouet, Nabab de Reve en Kannan, die alle drie het eerst bij het SBS werden goedgekeurd.

Handige links

Klik hier voor de collectie
Klik hier voor de catalogus
Klik hier voor de collectie op HorseTelex
Klik hier voor het programma
Klik hier voor de livestream van ClipMyHorse.tv

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook