Ga naar hoofdinhoud

HK SBS: Volg de keuring live

Livestream
SBS Hengstenkeuring Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Rick Helmink
De SBS hengstenkeuring begint vandaag om 9.00 uur in Gesves met de beoordeling aan de hand van alle hengsten. In totaal staan er slechts 33 hengsten in de catalogus van het succesvolste springpaardenstamboek ter wereld (volgens de HorseTelex Results Ranking). De keuring is live te volgen via ClipMyHorse.tv

Na de voorstelling aan de hand komen de driejarigen terug voor het vrijbewegen en -springen en aansluitend worden de oudere hengsten onder het zadel getoond.

De hengstenkeuringscommissie maakt aan het einde van de eerste dag al direct de oordelen bekend over de vier- en vijfjarigen. De driejarigen komen zondag nog een keer terug voor het vrijbewegen en -springen.

Springpaarden

Bij de springpaarden heeft Je Maintiendrai, een zoon van I’m Special de Muze, een KWPN-papier. De driejarige hengst komt uit de Molga-stam. Overgrootmoeder Falonie is ook de moeder van de KWPN-hengst Placido (v. Animo) en de AES gekeurde Senator VDL (v. Corland). De hengst werd gefokt door R. Vroom uit Ruinen.

Kleinzoon van Candy

Van wereldkampioen Vigo d’Arsouilles komen er twee nakomelingen aan de keuring. En uit de stam van Ben Mahers Tic Tac du Seigneur (v. Clinton) komt Infinity du Seigneur (v. Ensor van de Heffinck). De zoon van Aktion Pur Z, Andy Pur VDM Z, is kleinzoon van de Grand Prix-merrie Candy (v. Nabab de Reve) van Pieter Devos.

Handige links

Klik hier voor de collectie
Klik hier voor het programma
Klik hier voor de livestream
Klik hier voor de collectie op HorseTelex.nl
Klik hier voor de catalogus

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook