Ga naar hoofdinhoud

Cascadello weer dominant op Holsteiner merriekampioenschap

Cascadello I zelf op de keuring in 2011. Foto: Helmink

Wie in 2011 op de Holsteiner keuring was, kan zich de sprongen van Cascadello I (Casall x Clearway) vast nog herinneren. Als dekhengst blijkt de hoogvlieger ook succesvol en zijn nafok kan niet alleen springen. Dit jaar leverde hij opnieuw de top op de Holsteiner elitekeuring. Kleindochter Karoline (v. Charleston) werd gehuldigd als kampioene in Elmshorn en dochter Kimber pakte de reservetitel.

Holstein zette dit jaar alles op alles om ook in coronatijden het merriekeuringsseizoen doorgang te laten vinden. Vanaf mei werden de regionale stamboekopnames georganiseerd en 49 merries kregen een ticket voor de elitekeuring in Elmshorn.

250 bezoekers

Daarvan verschenen vanmorgen 39 merries voor de jury en 250 man publiek. Dat was het aantal bezoekers waarvoor de lokale overheid toestemming gaf.

Cascadello I

Eens te meer maakte Cascadello I een goede indruk met zijn nafok. De inmiddels 11-jarige hengst die met Dirk Ahlmann 1,50m springt leverde uit zijn eerste jaargangen al veel goedgekeurde hengsten en zijn nakomelingen (waarvan de oudsten 7 zijn) sprongen al bijna 60.000 euro bij elkaar.

Wat hij ook lijkt te vererven zijn mooie modellen en behoorlijke bewegingen. In Elmshorn had hij weer een aantal merries aan de start en datzelfde gold voor zijn zonen.

Eerste jaargang Charleston

Zoon Charleston (mv. Cantus) de kampioen van de Holsteiner keuring 2015, leverde uit zijn eerste jaargang direct de kampioensmerrie met Karolin (mv. Casiro I). Reservekampioene werd Kimber (Cascadello I x Corrado I).

Zack en Vitalis

Bij de dressuurmerries, die dit jaar in een aparte rubriek werden gekeurd, was de titel voor Karviera (Blue Hors Zack x Aljano) en reservekampioene werd K-Valentina (v. Vitalis).

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook