Ga naar hoofdinhoud

Holsteiner springkampioenen van Cassin, Colman en Casall

Connor (v. Casall) - FOTO HOLSTEINER VERBAND
Vader en zoon Lothar en Sven Völz konden hun geluk gisteren niet op bij de Holsteiner Paardendagen in Elmshorn. Het Holsteins kampioenschap voor vijf- en zesjarige springpaarden werd respectievelijk gewonnen door L.B. Coco Jumper (v. Cassin) en L.B. Convall (v. Colman), die beide uit de stallen van de familie Völz komen. Bij de vier- en de zevenjarigen was de zege voor zonen van Casall, die met de merriekampioene en het duurste veulen al een flinke stempel op de Holsteiner Paardendagen drukte. 

Het kampioenschap voor vierjarige springpaarden was verdeeld in twee afdelingen. Beide werden gewonnen door ruiter van het Holsteiner Verband, Thomas Konle. De ene keer zat hij in het zadel van Quiran (v. Quirado) en scoorde een 9,2 en in de andere afdeling pakte hij de zege met Casalito (v. Casall) met een 8,7.

Bij de vijfjarigen pakte L.B. Coco Jumper de overwinning met Michael Ziems door een 8,7 in de tweede omloop te scoren. De overwinning bij de zesjarigen ging naar de goedgekeurde Convall, die de snelste tijd neerzette in de barrage met 41,76 seconden en in de eerste omloop een 8,6 scoorde. Beide hengsten zijn in bezit van de Zwitser Hans Liebherr.

Casall, die ook wel door het leven kan gaan als Mr. Holsteiner paardendagen 2013, leverde ook de kampioen bij de zevenjarige springpaarden: Connor. De Verbandshengst had met 39,82 seconden de snelste tijd.

Klik hier voor de uitslag van de vier (afdeling 1 en afdeling 2)-, vijfzes-, en zevenjarigen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Quiran (v. Quirado):

Casalito (v. Casall):

Convall (v. Colman):

Connor (v. Casall):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.