Ga naar hoofdinhoud

Hoogste punten in Marbach voor niet-goedgekeurde hengst

Exclusief

Lausitzer (v. Lahnstein) werd op de Zuid-Duitse keuring Brandenburg vorig najaar niet goedgekeurd. Gisteren kwam hij als beste springhengst uit de test in Marbach. De bruine scoorde een 9,23 gemiddeld voor de springonderdelen en kreeg onder andere een 9,5 voor de aanleg als springpaard. Ballon d'Or was overall de beste met een 8,65. 

Met een totaalgemiddelde van 8,6 was Lausitzer overall net niet de beste. Die eer ging naar Ballon d’Or (v. Balou du Rouet), die totaal uitkwam op een 8,65 gemiddeld. Zijn springgemiddelde was een 8,8.

Zes van de dertien deelnemende hengsten in Marbach scoorden gemiddeld boven de 8,5 op de springonderdelen. De op één na hoogste punten waren voor Chigaru (v. Casalito) met een 9 gemiddeld. Een 8,65 was er voor een naamloze Holsteiner zoon van Connor, een 8,6 voor Zaccorado Blue (v. Zirocco Blue VDL) en een 8,5 voor Baloutender (v. Balou du Rouet).

Twee springhengsten voldeden niet aan de eisen. De Holsteiner Conquisto (v. Clarimo) bleef steken op een 7,4 en Snapjet (v. Stalypso) verloor zijn dekbrevet door een 7,35.

Aan de sporttest in Marbach, die op de examendag van de veertiendagentest werd georganiseerd, nam slechts één hengst deel. Colorado Blue (v. Cellestial) slaagde met een 7,87.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 14-dagentest.

Klik hier voor de uitslag van de sporttest. 

Klik hier voor de catalogus. 

Lausitzer (v. Lahnstein):

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook