Ga naar hoofdinhoud

HorseTelex Results ranglijsten laten ander beeld zien

De WBFSH kroont met de stamboekranking het KWPN tot beste stamboek met de koppositie in alle Olympische disciplines (dressuur, springen en eventing). Die WBFSH rankings zou je moeilijk als een correcte en informatieve ranking van de prestaties in de internationale sport kunnen kwalificeren. Op de HorseTelex Results-rankings, waar de resultaten van alle in de internationale sport actieve paarden meetellen en er op basis van prestaties wordt gerankt, ziet het er voor het KWPN bij de springpaarden iets minder rooskleurig uit. 

Vooral in de springsport is het verschil groot. In groep 1 (1,50-160m niveau) komt het KWPN niet verder dan de 12e plaats. Uitsluitend op 1,60m niveau ziet het er iets beter uit voor het stamboek met een 5e plaats, maar alsnog moeten de Hollandse fokkers zich gewonnen geven door Duitsers (Westfalen op 1 en het nog jonge stamboek Oldenburg-International op 2) en Belgen (BWP op 3 en SBS op 4). Op lager niveau doet het KWPN het beter met onder andere een 3e plaats in het 1,30m.

Dressuur

In de dressuur staat het KWPN, net zoals op de WBFSH-ranking, bovenaan. Zowel op de Grand Prix-, als op de gecombineerde Lichte/Zware Tour-ranking. In de Grand Prix wordt het KWPN gevolgd door Westfalen, het Deense stamboek, Hannover en Oldenburg. Op de gecombineerde ranking door het Deense stamboek en Westfalen.

Klik hier voor de HorseTelex Results Rankings

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/HorseTelex Results

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.