Ga naar hoofdinhoud

IBOP Luttenberg brengt fokker Martien Liefhebber opnieuw succes

De IBOP-test in het Overijsselse Luttenberg zag  vandaag maar liefst veertig paarden voorbij komen. Tweeëntwintig hiervan liepen een IBOP in de springrichting, vijftien slaagden. Van de achttien dressuurpaarden slaagden er twaalf. “We hebben in de breedte een goede dag gehad”, vertelt regio-inspecteur Henk Dirksen, die samen met Ine van Deurzen de jurering voor zijn rekening nam.

De beste papieren had Ukato-dochter Grand Cru VDP (uit Chardonnay VDP elite IBOP-spr v.Quidam de Revel). De merrie uit het bekende lijntje van oud-Fokker van het Jaar Martien Liefhebber, kreeg 81 punten en werd vandaag elite. “Een ongecompliceerde merrie die zeker voor een driejarige heel fijn te bewerken was en met een goede techniek en een goed lichaamsgebruik sprong”, aldus de jury.

Met 80 punten slaagde Folinda (v. Van Gogh) en ook zij werd hiermee elite. “Dit is niet de grootste merrie, maar ze heeft een heel atletisch lichaam en ze valt op met haar drie goede basisgangen. Ze galoppeert heel actief en drukt goed af op de sprong, springt met de schoft omhoog en maakt de sprong dan achter goed af.

Wederom een rol voor Martien Liefhebber uit Hoornaar, dit keer als fokker, bij de eveneens goed geslaagde Etcetera (v. Carnute uit Altijd Liefhebber elite EPTM-spr). Zij kreeg 79,5 punten, mede dankzij de 8,5 voor instelling. “Een heel ongecompliceerde merrie met een heel goede beentechniek op de sprong. Ze zou een fractie meer souplesse mogen hebben maar ze lijkt over veel atletisch vermogen te beschikken.” Uit deze moederlijn komt onder andere ook KWPN-hengst Up to Date (v. Camerino).

‘Lest best’ gold vandaag bij de dressuurpaarden. Met 79,5 punten slaagde Florencio-dochter Gwenner T. Ze kreeg voor de galop een 7,5, en de overige onderdelen een 8. “Deze merrie heeft een actieve manier van draven met een goede beentechniek en een goed achterbeengebruik. Ook heeft ze veel houding en balans van nature.

Eveneens met goede punten, 78,5, slaagde de nog naamloze dochter van Ampère uit Show me Love (v. Sandro Hit). “Een merrie met drie goede basisgangen en een goede beentechniek. Ze blijft nog wat horizontaal in het lichaam, waardoor we een 7 voor de houding hebben moeten geven. Wel heeft ze veel souplesse en een actief achterbeengebruik.” De merrie werd naderhand opgenomen in het stamboek en ster met 75 punten voor exterieur.

Bron: Horses / KWPN

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.