Ga naar hoofdinhoud

IBOP Luttenberg: 85 punten voor Golddigger-dochter Nikita

Nikita (Golddigger x Celano) met Joost Luttinkhuis. Foto: Jacquelien van Tartwijk

Op de tweede dag van de IBOP Luttenberg sprong Nikita (Golddigger x Celano) van fokker R. Berends met 85 punten naar de hoogste dagscore. De merrie werd aansluitend aan de IBOP in het stamboek opgenomen en ster en keur verklaard.

Dankzij negens voor instelling en rijdbaarheid kwam de driejarige Nikita tot een totaal van 85 punten. “Dit is een ongecompliceerde merrie, die zich al zeer goed laat rijden. Ze galoppeert met veel balans, springt telkens mooi naar boven toe en liet een heel natuurlijke verrichting zien. Ze springt op een efficiënte manier, met een goede techniek in zowel het voorbeen als de achterhand. Daarbij toonde ze veel vermogen en een fantastische instelling”, vertelt inspecteur Henk Dirksen.

Atletisch vermogen

My Lady D (Grandorado TN x Dubai) met Rianne Nalis. Foto: Jacquelien van Tartwijk

Met 83 punten kon ook My Lady D (Grandorado TN x Dubai) van fokker H.J.M. van Dartel met een mooi resultaat huiswaarts keren. Zij werd direct elite. “Deze Grandorado-dochter heeft een goede, lichtvoetige galop en blinkt uit met haar atletisch vermogen. Op de sprong toont ze zich heel voorzichtig, schakelt ze mooi naar voren door en behoudt ze goed het overzicht. Daarbij heeft ze hele snelle reflexen, veel afdruk en laat ze zich goed rijden.”

Negen voor vermogen

Lucarla TK (Grand Slam x Nijinski) met Hendrik Jan Schuttert. Foto: Jacquelien van Tartwijk

Met een negen voor het vermogen kwam de vijfjarige Lucarla TK (Grand Slam VDL x Nijinski, fokkers Mts. K. en J.H. ten Kate) van ruiter Hendrik-Jan Schuttert uit op 81 punten. “Lucarla TK waardeerde zich duidelijk op naarmate de hindernissen hoger werden. Vanuit galop liet ze telkens een goede sprong zien, waarbij ze opvalt met haar goede afdruk, achterhandtechniek en zeer veel vermogen.” Lucarla kreeg op een eerdere thuiskeuring al 75 punten voor exterieur en werd nu gelijk ster en keur.

Halfzus Unaniem naar 80 punten

Met 80 punten voor de IBOP en 75 voor exterieur deed ook Novavona (Zambesi x Voltaire) van fokker Joop Sturkenboom goede zaken. Ze werd direct keur. “Deze halfzus van de KWPN-goedgekeurde Grand Prix-hengst Unaniem is een sympathieke merrie die met zeer goede inzet en instelling haar verrichting deed. Ze heeft een gemakkelijke galop waarin ze goed kan verruimen. Ze springt heel voorzichtig en behoudt daarbij goed het overzicht. Ook laat ze zich goed rijden.”

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.