Ga naar hoofdinhoud

I’m Special de Muze TN ook goedgekeurd voor Holstein

Zoï Snels en I'm Special de Muze.
I'm Special de Muze TN is gisteren goedgekeurd voor het Holsteiner Verband. De nu 8-jarige hengst, werd als driejarige goedgekeurd voor het BWP, waar hij kampioen werd. Zijn ouders zijn de Grand Prix Springpaarden Emerald N.O.P., (v. Diamant de Semily), onlangs nog tweede in de Wereldbeker met Harrie Smolders, en Exquis Walnut de Muze, die eveneens zeer succesvol was onder Harrie Smolders.

Met Walnut de Muze maakte Smolders onder meer deel uit van het Nederlands team op de Wereldruiterspelen in Kentucky en won hij verschillende Grote Prijzen. Via deze Nabab de Reve-dochter is I’m Special een achterkleinzoon van de BWP-merrie Querly Chin, die zelf op het hoogste niveau sprong onder de Zwitser Christophe Barbeau. Na haar springcarrière genoot ze van haar pensioen op Haras des M. Mede door middel van embryo transplantatie kreeg de merrie verschillende goed springende kinderen en heeft de fokkerij van Joris Den Brabander op de kaart gezet. Ook de onlangs te vroeg overleden Latour gaat terug op de Chin Chin-dochter Querly Chin.

De 1,71m metende zwarte I’m Special springt zelf inmiddels succesvol op 1,40m-niveau met Team Nijhof-stalruiter Zoï Snels. Het duo won vorig jaar het hengstenspringen op Indoor Brabant en ook  de GMB-finale. “Ik zie I’m Special als een zeer veelbelovende hengst die in mijn ogen de talenten in huis heeft om de opvolger te worden van hengsten als Verdi, Johnson, Eldorado, Spartacus en Quality Time”, roemt Henk Nijhof Jr. de Emerald-zoon. “Zijn veulens lijken bovendien ook heel veelbelovend.”

Lees hier meer over I’m Special de Muze

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook