Ga naar hoofdinhoud

Jazz onbetwiste aanvoerder lijst fokwaarde dressuur KWPN

De nieuwe fokwaarden van de KWPN-hengsten zijn bekendgemaakt. In het overzicht van fokwaarden van dressuurhengsten met 10 of meer nakomelingen met de hoogste betrouwbaarheid staat Jazz (v. Cocktail) nog altijd onbetwist bovenaan. Hij heeft een score van maar liefst 196 met een betrouwbaarheid van 97%.

De overleden hengst Contango (v. Contender) volgt op ruime afstand op de tweede plaats met 165 (92%). Clavecimbel (v. Statuar) legt beslag op plaats drie met 157 (90%). Negro (v. Ferro) staat op vier met 155 (93%) en Gribaldi (v. Kostolany) maakt de top vijf compleet met 154 (97%).

In de lijst met hengsten die over minder dan 10 nakomelingen beschikken heeft Zardando (v. Tango) de hoogste fokwaarde met 163 (58%). Bordeaux (v. United) scoort 162 (56%). Ook Amazing Star (v. Flemmingh), Apache (v. UB40), Bodyguard Moorland (v. Gribaldi) en Hofrat (v. Gribaldi) scoren boven de 150.

Chagall D&R (v. Jazz) en Don Tango B (v. Contango) steken in de lijst van verwachtingswaarden voor hengsten op basis van afstamming en eigen prestaties met kop en schouders boven de concurrentie uit.

Bron: Horses / In De Strengen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.