Ga naar hoofdinhoud

Jury dolenthousiast over Desperado

Desperado, gereden door Emmelie Scholtens. FOTO MELANIE BREVINK-VAN DIJK

De juryleden Gert van den Hoorn, Adriaan Hamoen en Toine Hoefs waren vanavond extreem lovend over de finalerit van Desperado en Emmelie Scholtens. De combinatie die al jaren de Nederlandse proeven voor jongen paarden beheerst won in een bomvolle Brabanthal zowel de finale van de KNHS/KWPN-hengstencompetitie als de competitie zelf.

De tweede plaats – in de finale en in de competitie – was voor de imponerend marcherende Dark President D&R, gereden door Hans Peter Minderhoud. Charmeur en Madeleine Witte bezetten beide derde plaatsen.

De verschillen waren gering vanavond. Met een egale cijferlijst en één punt verschil kwam Desperado (89) bovenaan. Voor zijn expressieve draf scoorde Dark President weliswaar een 9.5, maar voor stap, galop en algemene indruk moest de Wynton-zoon iets inleveren (88). Charmeur werd derde met twee keer 9.5 voor draf en galop. De 7 voor de soms niet helemaal taktzuivere en wat gespannen stap deed het totaal op 87 uitkomen.

Vierde in de finale (en vijfde totaal) werd Cupido, die met Diederik van Silfhout groeit in vorm. Dark Pleasure en Gerdien Marée plaatsten zich als vijfde in de finale en eindigden als vierde in de competitie. Met een technisch heel goede proef eindigde Diëgo onder Diederik van Silfhout als zesde.

Bron: Horses

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook