Ga naar hoofdinhoud

Kampioenshengst heeft er een kampioenszus bij

Jatilinda van f/e Stal 104 werd uitgeroepen tot kampioene van de driejarige dressuurmerries. FOTO MELANIE BREVINK-VAN DIJK
Het succes van Stal 104 en hun topmerrie Atilinda (Negro x Krack C) is compleet. Nadat eerder dit jaar Jameson RS2 (v. Zack) kampioen werd op de hengstenkeuring, hing vanmiddag de kampioensjerp van de Nationale Merriekeuring om de fraaie hals van halfzus Jatilinda (v. All At Once).

Het niveau van de driejarige dressuurmerries was zeer hoog en de concurrentie fel. Stal RS2 maakte na het hengstenkeuringssucces van Jameson ook kans op de titel met de formidabele De Niro-dochter Junette RS2, door René Franssen gefokt uit de topstam van Unette. Maar de keus viel – begrijpelijk – op de gratie en de expressie van Jatilinda, die in totaal drie keer in actie moest komen en alle keren overtuigde met haar bewegingstechniek.

Waardige tegenstandster

Junette RS2 was een waardige tegenstandster. Wat een potentie voor de grote dressuursport! De zeer royale De Niro-dochter stapte geweldig, draafde met een fantastisch gebruik van het achterbeen en bij de stamboekopname was de galop ook nog eens met 85 beoordeeld.

Verrassend

Dit waren de twee absolute parels in een sterke jaargang. Op de derde plaats eindigde – enigszins verrassend – de Desperado-dochter Jane (mv. Metall), die bij de stamboekopname nog 90-90-90 had gescoord, maar vanmiddag niet excelleerde in het gebruik van het achterbeen. H.J. van Oort is de fokker van Jane, Ad Valk en K. Kelders zijn de eigenaren.

Royale merrie

De vierde plaats was voor de zeer complete Jendelin E (Charmeur x Sir Sinclair) van fokker H. Ebbers en de eigenaren Hendriks, Middelbrink en Coomans, een royale merrie met prachtige verbindingen en veel lossigheid in het lichaam. De forse Just Me (Everdale x Riverman) van fokker H. van de Bogaard en de eigenaren T. Driessen en Van Olst Horses, als vijfde geplaatst, liet tot het laatste moment haar kracht en gevoel voor show zien.

Hier een video van het overdraven van de vier hoogst geplaatste merries. Als eerste de Charmeur, dan de latere kampioene Jatilinda, dan de als tweede geplaatste dochter van De Niro en tenslotte de dochter van Desperado.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook