Ga naar hoofdinhoud

Wereldwijde belangstelling voor Tinka’s Star

Tinka's Star, Wendy Scholten, Bolesworth, Elite Auction, Tinka's Serenade, Luk Van Puymbroeck, Gerald Lenaerts
Luk Van Puymbroeck en Gerald Lenaerts met Tinka's Star (Big Star x Tinka's Boy). Foto Wendy Scholten
Voor de derde editie van de Bolesworth Elite Auction, die morgen tijdens het internationaal concours plaatsvindt onder aan de voet van het kasteel van Nina Barbour, is vanmiddag het team van Luk Van Puymbroeck en Gerald Lenaerts neergestreken. Voor het eerst zijn zij verantwoordelijk voor de selectie van de veiling. Kopers vanuit de hele wereld hebben zich al gemeld.

“We moeten het nog zien, maar we hebben er een heel goed gevoel over. Er zijn meerdere highlights in de collectie, zoals de zoon van Big Star x Tinka’s Boy uit de 1.60m Grand Prix-merrie Tinka’s Serenade onder Billy Twomey. Die zal naar verwachting veel opbrengen”, vertelt Luk Van Puymbroeck.

De veulens hebben zich zeer goed ontwikkeld. Verder zijn er een aantal jaarlingen. Voor de embryo van Big Star uit de volle zus van Arko III en de Aganix du Seigneur x volle zus Big Star worden ook veel geïnteresseerden verwacht. Zelf zullen Big Star en Arko III morgenavond ook in de ring verschijnen.

“Fingers crossed voor morgen”, lacht Nina Barbour organisator van Bolesworth. “De veiling is een stukje entertainment, maar wel een heel belangrijk item voor ons. De vorige edities veilden we alleen jaarlingen. Al in juni veulens veilen is niet even makkelijk en een jaarling kun je al een sprongetje over een paal laten maken. Puur om de natuurlijke reactie te bekijken. Paul Hendrix en Barry O’Connor, onze vaste inzenders, doen dat thuis ook.”

“Voor het eerst veilen we nu ook veulens en embryo’s. We proberen om de Britse fokkers te ondersteunen, maar we ontkomen er niet aan om ook buiten de grenzen te kijken. Belangrijkste is dat we het beste selecteren van fokkers die ook echt willen verkopen. We willen totaal transparent zijn in onze veiling. Ik vind het echt spannend, maar de collectie kan haast niet beter. Mijn mond viel open toen ik de pedigrees zag.”

Vanavond om 21.00 uur zendt Clipmyhorse.tv de presentatie van de veulens en jaarlingen uit.

Bron: Horses.nl/Paardenkrant – Bolesworth Elite Auction

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.