Ga naar hoofdinhoud

KWPN-bloed invloed op Westfaalse hengstenkeuring

Vitalis onder Hans Peter Minderhoud. Foto: Melanie Brevink.

Gisteren is op de voorlaatste dag van de Westfaalse hengstenkeuring in In Münster Handorf de beslissing gevallen welke hengsten zijn goedgekeurd. Zesentwintig dressur- en twintig springpaarden van de 79 in de katalogus vermelde hengsten werden tot de fokkerij toegelaten.

Zowel bij de dressuur- als springhengsten is er inbreng van KWPN-bloed. Zo werden alle vier de zonen van Vitalis (v. Vivaldi) goedgekeurd. Vitalis kwam bij het KWPN niet verder dan de tweede bezichtiging, maar de reservekampioen van de NRW is in Duitsland bijzonder populair.

De zoon van Amazing Star, Goldberg, gefokt door Vincent te Poele uit Lievelde behaalde ook het dekbrevet. De hengst werd in 2011 op de veulenveiling in Dronten voor het recordbedrag van 70.000 euro verkocht. Ook een zoon van Ampere en een zoon van de KWPN geregistreerde Boston (v. Jazz) zijn gekeurd.

Bij de springpaarden is Nederlandse inbreng bij het fokprodukt van Jan Vink, Amaroso (v. a’ Lee Spring Power x Lux), een zoon van Numero Uno uit een Westfaalse merrie van Balou de Rouet en de KWPN geregistreerde zoon van Diamant De Semilly, Golden Diamant TN van Team Nijhof.

Het primeren van de hengsten vindt vandaag plaats.

Bron Hengste.equitaris.de

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook