Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Tornesch ter dekking in Frankrijk

Tornesch onder Malin Baryard. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De bij het KWPN goedgekeurde hengst Tornesch (v. Lux), die jarenlang onder Malin Baryard-Johnsson op het hoogste niveau presteerde, deed eind 2015 een stap terug uit de internationale springsport. De hengst keerde daarna terug naar de eigenaren om vervolgens onder dochter Emily op een lager niveau uitgebracht te worden. Sinds gisteren staat de Lux-zoon bij Haras de Semilly in Frankrijk ter dekking. 

De nu 17-jarige hengst werd gefokt door Henk en Anneke Noordhof-Nieborg. In 2012 werd de bruine bij het KWPN erkend. Daarnaast ontving hij groen licht voor de dekdienst bij het Hannoveraner Verband, SWB, Holsteiner Verband, Oldenburg International en Selle Français.

Furore in sport

De hengst kan, met Baryard-Johnsson in het zadel, terugkijken op een glansrijke sportcarrière met vele topklasseringen op de grootste wedstrijden wereldwijd. In 2015 maakte de combinatie deel uit van het nationale team dat Zweden vertegenwoordigde op het EK springen in Aken, nadat het duo in datzelfde jaar vierde werd in de Grote Prijs van Falsterbo.

Goedgekeurde zonen

In de fokkerij drukt de hengst ook zijn stempel. Zo werden er meerdere zonen bij diverse stamboeken goedgekeurd, waarvan Hanley bij het KWPN groen licht kreeg.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Grand Prix-Replay

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook