Ga naar hoofdinhoud

KWPN verliest koppositie in WBSFH-ranking aan Zangersheide

Het KWPN was jarenlang nummer een in de WBSFH-ranking, maar is nu voorbij gestreefd door Studbook Zangersheide. Het Belgische stamboek staat op nummer één in de wereldwijde ranking. Ze staan niet alleen bovenaan in de ranking voor stamboeken, maar ook bij de springpaarden dankzij Ladriano Z (v. Lawito) en Tobago Z (Tangelo van de Zuuthoeve). Het KWPN zakt hierdoor naar de tweede plaats, het Oldenburger Verband volgt als derde. Op de vierde plaats staat nu het Holsteiner Verband met daarachter het Westfaalse stamboek.

De grote sprong voorwaarts in de ranking is vooral te danken aan de goede prestaties van Ladriano Z (Lawito x Baloubet du Rouet) gefokt door Paul Schockemohle. Ladriano Z won met Daniel Bluman drie 1.60m proeven en finishte de afgelopen maanden bijna uitsluitend in de top tien.

Individueel staat Ladriano Z ook op de eerste plaats in de ranking gevolgd door Tobago Z (Tangelo van de Zuuthoeve x Mr. Blue). Daniel Deuser won met hem de CSI5* van Lyon en wereldbekerwedstrijden van Madrid en Bordeaux. In de wereldbekerfinale in Göteborg eindigden ze hier op de vierde plaats.

Ranking

Dressuur

In de WBSFH-ranking voor de dressuur heeft het KWPN wel haar koppositie weten te behouden. Hier heeft het KWPN met 12236 punten nog een flinke voorsprong op de nummer twee van de ranking, het Hannoveraner Verband met 12055 punten. Ook hier weer op nummer drie het Oldenburger Verband en het Westfaalse stamboek op de vierde plaats.

Ranking

Eventing

Ook in de Eventing heeft KWPN het nakijken. De Fransen staan hier bovenaan, gevolgd door het KWPN. De nummer drie van de lijst is voor de ISH (Irish Sport Horse Studbook) met daarachter het Hannoveraner Verband.

Ranking

 

Bron: Zangersheide/WBSFH

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook