Ga naar hoofdinhoud

KWPN verliest koppositie in WBSFH-ranking aan Zangersheide

Het KWPN was jarenlang nummer een in de WBSFH-ranking, maar is nu voorbij gestreefd door Studbook Zangersheide. Het Belgische stamboek staat op nummer één in de wereldwijde ranking. Ze staan niet alleen bovenaan in de ranking voor stamboeken, maar ook bij de springpaarden dankzij Ladriano Z (v. Lawito) en Tobago Z (Tangelo van de Zuuthoeve). Het KWPN zakt hierdoor naar de tweede plaats, het Oldenburger Verband volgt als derde. Op de vierde plaats staat nu het Holsteiner Verband met daarachter het Westfaalse stamboek.

De grote sprong voorwaarts in de ranking is vooral te danken aan de goede prestaties van Ladriano Z (Lawito x Baloubet du Rouet) gefokt door Paul Schockemohle. Ladriano Z won met Daniel Bluman drie 1.60m proeven en finishte de afgelopen maanden bijna uitsluitend in de top tien.

Individueel staat Ladriano Z ook op de eerste plaats in de ranking gevolgd door Tobago Z (Tangelo van de Zuuthoeve x Mr. Blue). Daniel Deuser won met hem de CSI5* van Lyon en wereldbekerwedstrijden van Madrid en Bordeaux. In de wereldbekerfinale in Göteborg eindigden ze hier op de vierde plaats.

Ranking

Dressuur

In de WBSFH-ranking voor de dressuur heeft het KWPN wel haar koppositie weten te behouden. Hier heeft het KWPN met 12236 punten nog een flinke voorsprong op de nummer twee van de ranking, het Hannoveraner Verband met 12055 punten. Ook hier weer op nummer drie het Oldenburger Verband en het Westfaalse stamboek op de vierde plaats.

Ranking

Eventing

Ook in de Eventing heeft KWPN het nakijken. De Fransen staan hier bovenaan, gevolgd door het KWPN. De nummer drie van de lijst is voor de ISH (Irish Sport Horse Studbook) met daarachter het Hannoveraner Verband.

Ranking

 

Bron: Zangersheide/WBSFH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook