Ga naar hoofdinhoud

Tuigpaardhengst Jean Pierre loopt geen examen

De kampioen bij de tuigpaarden: Lanto VDB Foto: Melanie Brevink- van Dijk

Van de vijf tuigpaardhengsten die dit voorjaar begonnen aan het verrichtingsonderzoek waren er nog maar twee over voor het eindexamen morgen om 10.00 uur in Ermelo. Hengstenkeuringskampioen Lanto HBC (v. Delviro) en de vijfjarige Jean Pierre (Avion Pierre x Vikking), die het laatste deel van het onderzoek op kosten van de eigenaar vrijwillig liep. Vandaag maakte het KWPN rond 21.00 bekend dat er morgen maar één hengst eindexamen loopt.

De door Annemieke Calis uit Westereen gefokte Jean Pierre loopt om veterinaire redenen niet, meldt het KWPN. De hengst van Nico Calis uit Zwaagdijk-Oost en Anemone Sportpaarden BV uit Maarsbergen krijgt binnen afzienbare tijd een uitgesteld examen.

Eindexamen Lanto HBC om 10.00 euur

Het eindexamen van Lanto HBC (Delviro uit Urby ster preferent van Patijn, fokker Douwe van der Boon uit Noardburgum) van de HBC-stal uit Boijl vindt morgen om 10.00 uur plaats op het hoofdterrein van de KNHS. Aansluitend staat de bekendmaking op de agenda met de eventuele huldiging waarbij, de na kortlopend verrichtingsonderzoek ingeschreven, Kane BFT (Bocellie uit Donna ster van Unieko ) van f/g Brian Franken uit Elspeet wordt betrokken. Om 11.30 uur wordt er gestart met de IBOP Tuigpaard.

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook