Ga naar hoofdinhoud

CK Gelderland: Kwaliteit in de breedte, 15 merries naar NMK

Gabriëlle Röst, Tamara van Manen, Marcel van Manen en Louis Röst met hun kampioensmerrie Lillyfee (v. Toto jr) - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Het aanbod driejarige dressuurmerries was vandaag in Gelderland enorm met 80 deelnemers. Daaruit verkoos de jury maar liefst 19 merries voor de kampioenskeuring en mogen er 15 naar het NMK. Beste merrie werd de aansprekende Glock’s Toto jr-dochter Lillyfee.

Lillyfee werd gefokt door Irene Ahne-Schillemans uit Wekerom en is geregistreerd bij MT Stables Kootwijkerbroek, G.Röst-de Groot uit Stroe en L.J. Röst uit Stroe. Haar moeder Emara M is een elite sport-dr PROK-merrie van Ziësto. Marian Dorresteijn roemde de merrie: “Een hele mooie, langgelijnde merrie met een hele sterke bovenlijn die goed aangesloten is. In draf maakt ze heel veel houding en ze toont zeer veel lichaamsgebruik en veel takt met een zeer sterk achterbeengebruik.”

Apache uit Annabel

In de finale deed de nummer twee weinig voor haar onder. Dit was Apache-dochter Lady Jane, een directe nakomeling van de bekende De Niro-dochter Annabel elite preferent prestatie. Lady Jane werd gefokt door de familie Jansen uit Joppe/Den haag en is in eigendom van stoeterij Turfhorst. “Een hele charmante, goed ontwikkelde merrie met een aantrekkelijk lichaam. Alles past gewoon.  Ze kan geweldig stappen met veel souplesse en in draf vertrekt ze direct vanuit het achterbeen met veel souplesse en veer, veel balans en een goede buiging in het achterbeen.

Expression-merrie derde

De derde merrie die terug mocht komen voor het allerlaatste rondje overkampen was de Expression-dochter Lafeera Altena (uit Afeera ster D-oc van Rhodium) gefokt door J. Timmerman uit Moordrecht. “De meest langgelijnde merrie in deze top-3. Echt een merrie met een kapitaal lichaam, met mooie verhoudingen en een goed aangesloten bovenlijn. Stappen doet ze ruim voldoende en zeker voor zo’n groot paard heeft ze een hele lichtvoetige draf.”

Fellini en Briar

Op de vierde plaats eindigde de opvallend sterke Fellini-dochter Latopia (uit Zutopia elite IBOp-dr PROK van Florencio, fokker G.A.J. Koeman uit Ommeren). Zij verwees de elegante Briar-dochter Lafhira (uit Fafhira voorl. keur van Westpoint, fokker H.G. van de Lei-Lantinga uit Houwerzijl) naar de vijfde plek.

Bordeaux, El Capone en Tuschinski

Zesde werd Lelouise van fokker H.T. Tijssen uit Groesbeek. De dochter van Bordeaux (uit Elouise van Rhodium) heeft een hoogbenig model met een goed bewegingsmechanisme. Op de zevende plaats vinden we de charmante Lola (El Capone x Tuschinski) van fokker A.A.J. Aalbers uit Winsen en nog een plekje lager stond de doorJ.M.J. van Arkel gefokte Lexia-A, een hoogbenige dochter van Franklin (uit Carmen voorl keur van Vivaldi).

Top-10

De negende positie was voor de door N.van Hunnik uit Zetten gefokte machtige De Niro-dochter Lotus Pomona en de top-10 werd afgesloten door de door Gert-Willem van Norel uit de volle zus van Uphill gefokte Lavendel Ceroon (Expression x Oscar) die opviel met haar mooie lichaam met veel front.

Twee keer Parzival-stam

Net buiten die top-10 viel Lady Orleans Turfhorst (Grenoble uit Orleans elite pref prest PROK van Jazz), één van de twee merries uit de moederlijn van Parzival in deze kampioenskeuring. Ladiana, een goot bewegende en charmante dochter van Hitmaker (uit Faydiana elite IBOP-dr D-OC van Uphill, gefokt door G.J. en J.G. Steenbergen uit Wapenveld, bezette de twaalfde plaats. Dertiende werd de door Jan Streppel en Stephan Haarman gefokte kapitale merrie Lisieux-STRH. Ook deze dochter van Bordeaux, is uit een volle zus van Parzival, dit keer de merrie Toulouse elite pref prest PROK.

Nog twee voor NMK

En hierna volgden nog twee merries die naar het NMK mogen. Dat was de als veertiende geplaatste Linola M (Rousseau uit Winola elite pref IBOP-dr Sport-dr PROK van Flemmingh, fokker J. Mol uit Diepenheim) die opviel met haar zeer mooie voorbeengebruik in draf en de royaal ontwikkelde Leoneda (Governor uit Eda elite pref IBOP-dr sport-dr PROK van Zhivago, fokker Dressuurstal Nathalie Smeets uit Rhenoy) die een heel sterk achterbeengebruik liet zien.

Laatste vier uit kopgroep

Vier merries haalden wel de kampioenskeuring, maar moeten het hier verder bij laten. Dat waren de hoogbenige Little Diva (High five US uit Violissa van Gribaldi, fokker Joop van Uytert uit Heerewaarden), de veel souplesse tonende Ferdeaux-dochter Lexie DXB (uit I am Special voorl. keur PROK van Charmeur, fokker K.F. Gerrits uit Heusden), de bloedgemaakte Hermès-dochter Lastrella (uit Estrella keur IBOP-dr van Zhivago, fokker H.P. de Zeeuw van Heuckelum uit Gellicum) en de jeugdige Grand Galaxie Win-dochter Leastrade (uit Annastrade ster pref van OO Seven) van fokker G. Hagens-Derksen uit Wageningen.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook