Ga naar hoofdinhoud

Fellini-dochter Labeau GS naar 86 punten in EPTM-examen

Labeau GS (Fellini x Vivaldi). Foto: Jacquelien van Tartwijk

Op het EPTM-examen zijn alle veertien deelnemende merries geslaagd voor het examen: vier dressuurmerries, één Gelderse en negen springmerries. Drie merries behaalden een score van 80 punten of hoger, waarvan Labeau GS (Fellini x Vivaldi) met 86 punten de absolute uitschieter was.

De driejarige merrie kreeg onder meer een negen voor de houding, aanleg en balans en de draf. Daarmee verdiende de zwartbruine merrie van fokker E. Gesthuizen-Smits een uitnodiging voor de Nationale Merriekeuring later dit jaar. Haar moeder Charlotte eindigde in 2010 op de derde plaats op de NMK.

Zelfde moederlijn

Lelie Ludine (For Pleasure x Calvados, fokker H. van der Scheer) mocht huiswaarts keren met 80,5 punt. Een royaal ontwikkelde merrie, die tijdens de test veel balans toonde. Uit dezelfde familie komt de eveneens geslaagde jeugdige merrie Ludina (Farfan x Nabab de Reve, fokker T. van Dijk-van de Scheer). Zij heeft een goede hardheid op de benen en toonde gedurende de test veel inzet en goede reflexen. Ze kreeg 78 punten.

Voorzichtig boven de sprong

Laravola (Harley VDL x Ahorn, fokker H.L.J. Kessels) is een ruim ontwikkelde en aansprekende merrie, ze slaagde met 80 punten. De merrie toonde veel afdruk en was voorzichtig boven de sprong. Het is een atletisch paard, dat in het laatste deel van de test nog veel progressie heeft laten zien.

Gelderse merrie

De Gelders gefokte Lady Mary (Henkie x Elegant, fokker A.J. Provily) slaagde met 72 punten. De merrie komt uit dezelfde moeder als de KWPN-goedgekeurde Floris BS. De merrie is een goed bewegend paard, dat met veel inzet springt.

Complete uitslag.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook