Ga naar hoofdinhoud

Meulendijks en Avanti openen SELL Veulenveiling Brabant

Anne Meulendijks met President's MDH Avanti. Foto Wendy Scholten
Talrijke veulens die in het verleden verkocht zijn via SELL Veulenveiling Deurne of Veulenveiling Brabant presteren over de hele wereld op hoog niveau. Eén van hen zal op zaterdag 6 september op NHB Deurne te zien zijn, want SELL Veulenveiling Brabant wordt geopend door President’s MDH Avanti (v. United, fokker R. Arts uit Escharen) met Anne Meulendijks. De Brabantse amazone verzorgt een demonstratie waarin ze laat zien welke kwaliteiten hen recent twee gouden medailles en teamzilver opleverden tijdens het EK voor young riders.

De veulens worden vanaf 15.30 uur gepresenteerd, waarbij Jacques Verkerk voor de toelichting zorgt. Om 18.30 uur komt Anne Meulendijks in de ring, waarna veilingmeester Hans Sinnige begint aan de daadwerkelijke verkoop van de 76 veulens en vier embryo’s.

Veilingvoorzitter Anton van Limpt kijkt naar de dag uit. “We krijgen enorm veel reacties vanuit het buitenland. Ik heb elke dag belangstellenden aan de telefoon. Uit Canada, Amerika, Hongarije, Italië, Duitsland, Frankrijk… De animo is nog weer groter dan vorig jaar en diverse kopers van vorig jaar hebben alweer een tafel gereserveerd. We hebben de tribunecapaciteit en het aantal VIP tafels zelfs vergroot.”

De veulenveiling is live te volgen via www.clipmyhorse.tv. Telefonisch bieden is mogelijk via 06-53782322 (Anton van Limpt). De collectie met veulens, elk voorzien van een zeer interessante pedigree, is te vinden op www.veulenveiling.nl.

Bron: horses.nl / SELL Veulenveiling Brabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.