Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse fokproducten naar Bundeschampionate

Coco Bongo (v. Cassini Boy Junior)
De vijfjarige hengst Coco Bongo (v. Cassini Boy Junior) won onlangs in Sevelen de kwalificatie voor de Bundeschampionate 2013 in Warendorf. Het fokproduct van Nederlander Sjaak Bindels uit Siebengewald won de rubriek onder Otmar Eckerman. Ook de in Nederland gefokte Conquest (v. Caretino, fokker Herman Boeve uit Lemelerveld), Libertino (v. Lord Z, fokker Robert Oude-Lashof uit Rossum), Loki Doki (v. Lancer II, fokker Herman Boeve), Luigi (v. Lord Z, fokker Jopie Kappert uit Geesteren) mogen meedoen bij de zesjarige springpaarden. Bij de vijfjarige dressuurpony's is Dakota (v. FS Don't Worry), die gefokt is bij A.H. Peeters in Leunen geselecteerd.

Coco Bongo kreeg in Sevelen een 8 van de jury. Voor Conquest, Libertino, Loki Doki en Luigi was er respectievelijk een 8,3 en drie keer een 8. Ook de pony Dakota scoorde een 8 in de kwaliteitsbeoordeling voor jonge dressuurpony’s.

De selecties voor de Bundeschampionate in het eerste weekend van september zijn in volle gang. Over heel Duitsland worden kwaliteitsbeoordelingen voor jonge paarden georganiseerd.

Klik hier voor de lijst met reeds geselecteerde paarden voor de Bundeschampionate. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.