Negenjarige Zento-zoon Day Dream casht 21.600 dollar

Day Dream hier met Willem Greve (v. Zento) - Foto: Jacquelien van Tartwijk

De register A-KWPN’er Day Dream (Zento x Heartbreaker) werd in 2013 als vijfjarige kampioen in de Vion Cup met Willem Greve in het zadel. Een jaar later verkocht Greve de door A. Vos-Ekkelkamp uit Lemele gefokte bruine aan Jimmy Torano. Bij de Amerikaan maakt de Zento-zoon de hoge verwachtingen waar: zo won hij vorig jaar de Grote Prijs van New York en dit jaar zette hij onder andere in Wellington al veel nulrondjes neer. 

Afgelopen weekend op het viersterren CSI in Upperville werd de ruin vierde in de Grote Prijs (1,60m) en daarmee maakte hij zijn tweede klapper. Die vierde plaats was 21.600 dollar waard, net zoveel als de overwinning in de Grote Prijs van New York (CSI 3*) vorig jaar. De nog maar negenjarige Day Dream sprong vorig jaar al zijn eerste 1,60m-parcoursen. Afgelopen winter in Wellington plaatste hij zich meermaals en sprong vaak nul.

Wizard VDL 6e

De geroutineerde VDL Wizard (v. Gentleman) sprong met zijn Amerikaanse amazone Callan Solem naar de zesde plek in de Grand Prix van Upperville. De rubriek werd gewonnen door Tracy Fenny met de goedgekeurde SF-hengst MTM Reve du Paradis (v. Crown Z) – klik hier voor de volledige uitslagen.

Vader Zento

Day Dreams vader Zento (v. Quasimodo Z) is al maanden aanvoerder van de HorseTelex Results E-ranking en zal die positie – als zijn nakomelingen zo blijven presteren – waarschijnlijk nog wel enige tijd vasthouden. Zento werd als driejarige op de KWPN-hengstenkeuring afgewezen vanwege een bemerking op de bouw van het achterbeen.

Daarom gingen zijn toenmalige eigenaren wijlen Ad Goeijers, Kees van den Oetelaar en Team Nijhof met de hengst naar het NRPS en Oldenburg waar hij wel werd goedgekeurd. Omdat Zento zich op de hengstenshow bij Nijhof fantastisch liet zien, dekte hij dat jaar – ondanks zijn afwijzing bij het KWPN – veel merries.

Bastaarden

De nakomelingen uit dat jaar zijn nu 9 en maken furore in de internationale sport, daaronder veel paarden met een register A-papier van het KWPN. Zo ook Day Dream, die de merrie Bastaard als grootmoeder heeft. Hoe toepasselijk.

Day Dream in Upperville:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.