Ga naar hoofdinhoud

Nijhof en Van den Oetelaar kopen Cicero-zoon op BWP-keuring

Exclusief
Cat.nr 90 (Cicero x Stakkato)

Kees van den Oetelaar en Team Nijhof hebben vandaag op de tweede fase van de BWP hengstenkeuring in Lier de hengst cat.nr 90 Cello van de Bisschop Z (Cicero Z x Stakkato x Tornedo FCS) onderhands gekocht. De door Tom de Craene gefokte hengst komt uit een zeer goed nest. Tig 1,60m paarden, waaronder Erco van 't Roosakker, komen uit deze stam. 

“We hebben hem na het vrijspringen vanmorgen gekocht”, vertelt Henk Nijhof, die erg blij is met de hengst. “Hij komt uit misschien wel de beste stam ter wereld.”

Vijf Van den Oetelaar-hengsten door

Voor Kees van den Oetelaar brengt deze Cello van de Bisschop Z de stand van naar de derde fase doorverwezen hengsten op vijf.

Samen met de Roshoeve stelde Van den Oetelaar in de tweede fase zes hengsten voor. Daarvan werden cat.nr 88 Chapper (Chap II x Asti Spumante), cat.nr 92 Kalle (Clinton x Stakkato), cat.nr 110 Kilimanjaro (Genius x Coronado) en de dressuurhengst cat.nr 81 Mentor (Millennium x Florestan I) doorverwezen naar de derde fase.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook