Ga naar hoofdinhoud

NMK-merries Nurieta Texel en New Wendy slagen met 83 punten IBOP Sonnega

Nurieta Texel (v. Jerenzo Texel) met Eva van der Linde Foto Jacquelien van Tartwijk

27 dressuurmerries namen gisteren deel aan de IBOP in Sonnega. De driejarige merries Nurieta Texel (v. Jerenzo Texel) en New Wendy (v. Ebony) scoorden met 83 punten als beste en kregen als kers op de taart beide een uitnodiging voor de NMK. Van de 27 merries slaagden er 16.

Vier van de geslaagde merries kwamen uit op een score van 80 punten of hoger. Waaronder de twee driejarige merries Nurieta Texel (Jerenzo Texel uit Urieta Texel elite EPTM-dres sport-dres pref prest van Goodtimes) van fokker Wim van der Linde uit De Cocksdorp en New Wendy (Ebony uit AJ Wendy ster IBOP-dres pref prest van Krack C, fokker P. Groen uit Enkhuizen) van mede-geregistreerde A.E.E.C. de Jonge uit Meer. “Dit zijn twee opvallende merries, die 80 respectievelijk 85 punten kregen voor hun exterieur”, vertelt inspecteur Bart Henstra.

Nurieta Texel 9 voor instelling

Henstra vervolgt: “De Jerenzo Texel-dochter Nurieta Texel is een heel meewerkend paard die heel goed geconcentreerd was op de ruiter. Deze goed ontwikkelde, langgelijnde merrie heeft een mooi front en werd met goede aanleuning voorgesteld. Ze stapt ruim en zuiver, draaft met veel houding en goede beentechniek, en galoppeert met balans, kracht en activiteit. Daarbij toonde ze een hele goede instelling, waarvoor we een 9 hebben gegeven.”

Nurieta Texel (v. Jerenzo Texel) met Eva van der Linde Foto: Jacquelien van Tartwijk

New Wendy met veel looplust en ‘go’

“De Ebony-dochter New Wendy is een heel modern, mooi naar boven gebouwde merrie met veel charme. Ze is heel lichtvoetig en beweegt met goede zelfhouding. Haar stap is ruim, zuiver en actief. De draf kenmerkt zich door goede beentechniek en daarin kan ze al goed schakelen. Datzelfde beeld zien we in galop, en ze heeft veel looplust en ‘go’.” Beide NMK-merries zijn direct elite geworden.

Ebony-dochter New Wendy onder Vai Bruntink Foto: Jacquelien van Tartwijk

Lynn direct elite

De vijfjarige Lynn (Grand Galaxy Win uit Brooklyn VD/S elite d-oc van Krack C) van fokker H.A. Klont uit Beilen kwam uit op een mooi totaal van 82,5 punten. “Daarmee werd deze merrie direct elite. Ze heeft veel looplust en was in het begin bijna te ijverig, later kreeg ze wat meer rust in haar bewegingen. Ze beweegt met een goede zelfhouding en veel buiging in de gewrichten. Ze beweegt bergopwaarts en heeft daarin veel tritt in de benen.”

Noir Ohé ster met 80 punten

De Ebony-dochter Noir Ohé (uit Furona Ohé ster van Uphill, fokkers E. en J. Schuiling uit Oosterwolde) van Stal Laarakkers kwam uit op 81,5 punten. “Deze merrie draaft en galoppeert met veel kracht en beentechniek. Ze heeft veel front en goede houding en balans. Haar stap is voldoende ruim en ze is ster verklaard met 80 punten voor het exterieur.”

Marixandra KDH is goed bewegende merrie

Op precies 80 punten kwam de vierjarige Marixandra KDH (Fashion Maker uit Dexandra elite PROK van Rhodium) van fokker J.A. Kuipers uit De Hoeve uit. Wanneer ze aan de aanvullende eisen voldoet wordt ze direct ster. “Dit is een goed bewegende merrie met veel balans in galop en een actief achterbeengebruik. Ze komt gemakkelijk tot dragen en kan goed schakelen in draf. Het is een sympathieke merrie met veel front, die nog wat resoluter zou mogen stappen voor hogere punten.”

Bron KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook