Ga naar hoofdinhoud

Oldenburger hengst A-Dur overleden

Tina Lund en Andante
Op 28-jarige leeftijd is de Oldenburger springhengst A-Dur I overleden in zijn stal, Stall Ragnarp, van Lena Börjesson in Zweden. De zoon van Argentinus was elite hengst in Denemarken en verder goedgekeurd in Zweden, Oldenburg, Westfalen en Rheinland. Onder Geir Gulliksen sprong de hengst op 1.60m niveau.

A-Dur werd in 1986 geboren uit de merrie Revue Girl, een Rheinlander die teruggaat op de Holsteinse merrie-lijn Vase, grootmoeder van onder andere Capitol I. Naast A-Dur bracht Revue Girl ook Revue Girl II (moeder van de Oldenburger hengsten Dream of Glory en Nintendo), volle broer A-Dur II (gekeurd in Oldenburg, Westfalen en Rheinland) en het internationale springpaard A-Dur R, die onder Tina Lund furore maakte.

In 1988 werd de hengst goedgekeurd in Oldenburg en legde daar met succes de verrichtingsproef af. Daarna vertrok hij naar Denemarken. Geir Gulliksen startte hem onder de naam Just A-Dur internationaal met goede plaatsingen in Hickstead, Hamburg en Falsterbo.

In Denemarken en Zweden laat de hengst vele goede sportpaarden na. Het Grand Prix paard Andante van Tina Lund is het bekendste springpaard. Ook leverde A-Dur Grand Prix dressuurpaarden: onder andere Amadeus die onder de Amerikaan Todd Flettrich dikke toer liep.

Bron Horses/Tidningen Ridsport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.