Ga naar hoofdinhoud

Preferente hengst Emilion overleden

Emilion, hier onder Ulrich Kirchhoff. a href="http://www.arnd.nl/search/search.php?voorkeur=Ja" target="_blank" rel="nofollow">Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

VDL Stud heeft vandaag afscheid moeten nemen van Emilion (Wellington x Farnese). De bij het KWPN preferente verklaarde hengst werd 31 jaar oud.

Emilion heeft een indrukwekkende carrière gekend als sporthengst en als fokhengst. Met Ullrich Kirchhoff presteerde hij op het hoogste niveau. Hij won de Wereldbekerkwalificatie in Millstreet en was hooggeplaatst in Grote Prijzen: tweede in Donaueschingen, vierde in Valkenswaard en vijfde in Londen. Daarnaast behaalde de bij meerdere stamboeken goedgekeurde hengst de zesde plaats in de Wereldbekerkwalificatie van Aarhus en werd met het Duitse landenteam vierde in Dublin en Rotterdam en tweede in Bremen.

Grand Prix- en Wereldbekerniveau

De nakomelingen van Emilion presteren op Grand Prix- en Wereldbekerniveau. Een van de bekendste is Seldana, die met haar ruiter Abdullah Al Sharbatly zilveren won op de Wereldruiterspelen in Kentucky. Ook Glasgow behaalde indrukwekkende prestaties. Hij won meerdere Wereldbekers en Grote Prijzen. Hij was drie maal de winnaar van de CN Reliability Grand Prix van Canada en hij werd gekroond tot ‘USA Horse of the Year’.

Nationaal Veulenkampioen

Emilion was tot in zijn laatste jaar actief in de fokkerij. Dit jaar was hij vader van de Nationaal Veulenkampioen Mijnsinaa, van familie Van der Meer uit Surhuisterveen.

Persoonlijkheid en karakter

“Maar niet alleen via directe nakomelingen liet hij van zich spreken. Via moederszijde heeft Emilion ook een zeer positieve invloed gehad op de fokkerij”, meldt VDL Stud na het verlies van hun hengst. “Emilion is van grote waarde geweest voor ons en voor ons bedrijf, hierbij denken we niet alleen aan zijn fantastische sport- en fokkerijresultaten maar ook aan zijn persoonlijkheid en karakter.”

Bron: VDL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook