Ga naar hoofdinhoud

Reinie Tewis biedt Escolar aan voor Nederland

Fokwaardentopper Escolar - Foto: Equitaris.de/Tanja Becker

Tot op heden hadden Dr. Axel en Sandra Schürner van Gestüt Gut Neuenhof, de eigenaren van onder andere de dressuurhengst Escolar (v. Estobar NRW), nog geen Nederlands partnerstation. Voor Escolar is dat nu veranderd: Reinie Tewis maakt op Facebook bekend dat hij de bruine hengst vanaf dit seizoen aanbiedt voor de Nederlandse fokkers. 

De Westfaalse E-lijn, die begon Ehrentusch en Ehrensold, was nagenoeg uitgestorven in de eerste jaren van deze eeuw. De hengsten brachten niet de spectaculaire veulens die voor veel geld verkocht konden worden of toppers in jonge paardenproeven, maar koude goedzakken die niet voldeden aan het plaatje van het huidige dressuurpaard. Ook voor Escolars vader, Estobar NRW (Ehrentusch x Ferragamo x Florestan I), stonden de fokkers niet direct in de rij. De kampioenshengst van de Westfaalse keuring in 2007 kwam voor een recordprijs van 550.000 euro in handen van dr. Axel en Sandra Schürner. Zij waren verliefd geworden op de bruine hengst, maar voor veel Westfaalse fokkers was hij te ouderwets en bovendien hadden de fokkers in Westfalen de ervaring dat ze de E-veulens maar lastig kwijtraakten.

Escolar

Escolar zelf bracht daar verandering in. In 2009 kocht familie Schürner het veulen voor 30.000 euro in Münster-Handorf op de veulenveiling. Twee jaar later kreeg Escolar op de voorselectie groen licht voor de Westfaalse hoofdkeuring. Hij was zelfs een van de favorieten voor de kampioenstitel. Hij verscheen echter niet op de keuring, een hoefzweer gooide roet in het eten.

De Schürners belsoten toen om het via de sport te proberen. Dat lukte perfect: Escolar won met Hermann Burger het Bundeschampionat 2012 met meerdere 10’en (draf, galop, testruiter). In 2013 dekte Escolar zijn eerste merries en zijn eerste jaargang overtuigde vorig jaar enorm op de Bundeschampionate in Warendorf (lees hier meer). Met Hubertus Schmidt is de hengst zelf hard op weg naar het hoogste niveau.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook