Ga naar hoofdinhoud

Schockemöhle biedt Big Star aan voor 3.000 euro

Exclusief
De hengstencollectie 2017 van Paul Schockemöhle staat online en Duitslands grootste hengstenhouder biedt een flink stel nieuwe hengsten aan. Daaronder Olympisch kampioen Big Star en de gepensioneerde 1,60 m. springhengst Vivant van de Heffinck, die overnam van Onischenko. Ook Chacfly (v. Chacco Blue), die een recordscore liep in zijn test, is opgenomen in de collectie. 

In totaal zijn er acht nieuwe springhengsten te vinden in de collectie 2017 en zijn de hengsten Caligula (v. Cornet Obolensky) van de Oekraïner Andrij Milanov (die onlangs nog in het nieuws kwam vanwege zijn oplichting), de kampioen van Oldenburg-International 2015 Diamant de Quidam (v. Diamant de Semilly) en de springkampioen van Mecklenburg Quantos (v. Quasimodo van de Molendreef) van het toneel verdwenen.

Big Star: 3.000 euro dekgeld

Voor Big Star is het dekgeld 1.500 euro vooraf en 1.500 euro bij drachtigheid. Dat betekent dat een gouden Olympische medaille volgens Schockemöhle 2.000 euro extra per drachtige merrie waard is. Vorig jaar werd het diepvriessperma van Big Star in Groot-Britannië nog aangeboden voor 1.000 euro.

Voor Vivant van de Heffinck vraag Schockemöhle 1.200 euro. Het is waarschijnlijk dat Schockemöhle als nieuwe eigenaar van de door Hubert Hamerlinck gefokte hengst in 2017 exclusief sperma verdeelt. Vorig jaar was Vivant nog beschikbaar via De Wiemselbach en in Duitsland via Klatte.

Glock’s London is ook weer met diepvriessperma beschikbaar, vorig jaar stond hij niet in de catalogus. Voor het diepvriessperma, dat hij opkocht toen Glock’s London nog Eurocommerce London heette, vraagt hij 2.000 euro per rietje.

Verrichtingstopper Chacfly

Een hengst om in de gaten te houden bij Schockemöhle is de vierjarige Chacfly (v. Chacco Blue), die hij voor 800 euro aanbiedt. Afgelopen jaar liep de door Schockemöhle zelf gefokte Chacco Blue-zoon naar een recordscore in zijn test in Adelheidsdorf. De jury Joachim Geilfuss was zo onder de indruk van de Chacco-Blue-zoon dat hij op weg naar huis naar Paul Schockemöhle belde. “Hij wilde nog even vertellen dat hij 12-en had willen geven, maar dat dat helaas niet kon. En of Paul ‘m aankomend jaar ter dekking aanbood”, vertelt Heinz Meyer, adviseur van Paul Schockemöhle.

‘Geen minpunten’

Meyer, altijd kritisch – zelfs op de paarden van zijn baas – vertelt dat hij ook helemaal weg is van de Chacco-Blue-zoon. “Ik ontdekte hem in Lewitz toen we de jonge paarden aan het zadelmak maken waren. Dan laten we ze ook altijd even springen en deze sprong perfect. We hebben hem toen naar Mühlen gehaald en deze zomer heeft hij enkele concoursen gelopen. Ik heb eigenlijk altijd wel iets te zeuren, maar tot op heden heb ik nog geen minpunt van dit paard kunnen ontdekken.”

Holsteiner bloed

Verder valt op dat Schockemöhle geïnvesteerd heeft in Holsteiner bloed. Hij biedt Calido’s Son (Calido x Stakkato) en Bundeskampioen Caroly (Calido x Contendro I) aan komend dekseizoen. En ook de Holsteiner premiehengsten van 2016 Classino (Cachassini x Coriano) en Casallato (Casall x Calato) zijn nieuw.

Klik hier voor de collectie 2017

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.