Ga naar hoofdinhoud

Selle Français keurt vijftien oudere hengsten goed

Pedro Veniss met Quabri de l'Isle Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het Franse stamboek Selle Français heeft vijftien oudere hengsten het dekbrevet gegeven. Onder hen een dressuurpaard, de KWPN'er Antango du Feuillard (v. Ampere) die al in Oldenburg was goedgekeurd. Van de veertien springpaarden is onder meer Pedro Veniss' Grand Prix-paard Quabri de l’Isle (v. Kannan) goedgekeurd.

De Ampere-zoon Antango du Feuillard haalde onder de naam Edmondo B op de KWPN Hengstenkeuring van 2012 de derde bezichtiging. De zevenjarige hengst is gefokt uit de moeder van Grand Prix paard Vontango B en de hengst Don Tango B. Hij werd door Gerd Sosath aangekocht en liep in Duitsland zijn verrichtting met gemiddelde van 8,29 op de dresuuronderdelen. Op de Brandenburger hengstenkeuring in Neustadt-Dosse van dit jaar leverde Antango een premie-hengst.

Quabri de l’Isle

Onder veertien nieuw goedgekeurde springhengsten zijn een aantal interessante paarden. De tophengst Quabri de l’Isle (v. Kannan) die onder Pedro Veniss de Grand Prix van Genève op zijn naam schreef, is wel de bekendste. Daarnaast is ook de achtjarige BWP’er Iron Man van de Padenborre (v. Darco) gekeurd. De hengst loopt onder Grégory Wathelet op 1,50m-niveau. In Parijs was het duo onlangs nog achtste in een 5*-rubriek.

Connor

Verder heeft By Cera d’Ick (v. Stakkato) uit Fein Cera, waarmee de Amerikaan Peter Wilde brons won op het WK in Jerez, zijn goedkeuring gekregen. Maar ook de Holsteiner Connor (v. Casall uit de volle zus van Corrado I en II). In Nederland is zijn zoon Connect goedgekeurd.

Monte Bellini

Verder is Monte Bellini (v. Montender), Grand Prix onder Philipp Weishaupt, goedgekeurd. En ook de in Ierland gekeurde Oldenburger Obos Quality (v. Quick Star). De twee Hannoveranen Felix (v. For Edition) en Scendro (v. Scendix) zijn voor de Franse fokkerij toegelaten. En uit het Franse fokgebied zelf zijn het Banzai Semilly (v. Quaprice Bois Margot), Lord des Hayettes (v. Adelfos), Bensor du Gue (v. Ensor VDH Pleville), Varech Hoy (v. Lejano), Sirius Black (v. Calisco du Pitray) en Number One Semilly (v. Le Tot de Semilly) die de fokkerij gaan dienen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Studforlife

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.