Sterpredicaat voor internationale springpaard Vanity R

Op de KWPN-thuiskeuring in Drenthe kregen inspecteurs Arnold Kootstra en Klaas Iwema één merrie te beoordelen. Het was het internationale springpaard Vanity R. De dochter van Hors la Loi verdiende het sterpredicaat met 75 punten voor exterieur.

De Hors la Loi II-dochter Vanity van de Silverhoeve, gefokt door N.N.C.C. Royakkers uit Oploo en in eigendom van H. Zagers uit Ruinen, heeft onder de naam Vanity R met meerdere ruiters in de internationale sport gepresteerd. Zo startte Tom Martens haar op 1,50m-niveau en klasseerde ze zich met Louise Saywell op internationaal 1,45m-niveau. Haar laatste jaar in de internationale sport liep de inmiddels zestienjarige merrie in 2011 onder Vincent Voorn.

75 punten

“De merrie heeft zich goed bewaard en is aansprekend. Ze is 1,65m groot, voldoende langgelijnd en heeft een mooie voorhand. In de bovenlijn iets gezonken en voldoende hard op de benen. Vanity is een rassige merrie die zich goed bewezen heeft in de sport”, lichtte Arnold Kootstra toe. De merrie verdiende het sterpredicaat met 75 punten voor exterieur. Inmiddels is één nakomeling geregistreerd bij het KWPN, de driejarige merrie Kapri van de Postbaan (v. Chaman).

Bron KWPN

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.