Ga naar hoofdinhoud

Sterpredicaat voor internationale springpaard Vanity R

Op de KWPN-thuiskeuring in Drenthe kregen inspecteurs Arnold Kootstra en Klaas Iwema één merrie te beoordelen. Het was het internationale springpaard Vanity R. De dochter van Hors la Loi verdiende het sterpredicaat met 75 punten voor exterieur.

De Hors la Loi II-dochter Vanity van de Silverhoeve, gefokt door N.N.C.C. Royakkers uit Oploo en in eigendom van H. Zagers uit Ruinen, heeft onder de naam Vanity R met meerdere ruiters in de internationale sport gepresteerd. Zo startte Tom Martens haar op 1,50m-niveau en klasseerde ze zich met Louise Saywell op internationaal 1,45m-niveau. Haar laatste jaar in de internationale sport liep de inmiddels zestienjarige merrie in 2011 onder Vincent Voorn.

75 punten

“De merrie heeft zich goed bewaard en is aansprekend. Ze is 1,65m groot, voldoende langgelijnd en heeft een mooie voorhand. In de bovenlijn iets gezonken en voldoende hard op de benen. Vanity is een rassige merrie die zich goed bewezen heeft in de sport”, lichtte Arnold Kootstra toe. De merrie verdiende het sterpredicaat met 75 punten voor exterieur. Inmiddels is één nakomeling geregistreerd bij het KWPN, de driejarige merrie Kapri van de Postbaan (v. Chaman).

Bron KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook