Ga naar hoofdinhoud

Stijger van de Maand: Spielberg

Exclusief
Spielberg (v. Sunny-Boy) met Marcel Sterrenburg - Foto: Team Nijhof
Spielberg (v. Sunny-Boy) kwam met een knal de Nederlandse fokkerij binnen. In zijn eerste dekjaar (2007) kreeg hij direct meer dan 500 merries. En dat zonder een KWPN-dekbrevet. Goedgekeurd bij het KWPN werd hij nooit, maar de mensen rond Spielberg zijn er nog steeds blij mee. “En dat geldt geloof ik ook voor de mensen die een Spielberg hebben”, zegt Henk Nijhof jr, die hem ter dekking aanbiedt.

Spielberg staat sinds kort bovenaan de lijst voor aankomende dressuurverervers, de HorseTelex Results Ranking Class B. Goed, die Class B bij dressuurhengsten is qua aantallen niet zo indrukwekkend (minimaal tien paarden), maar dat is de gehele internationale dressuursport niet (er zijn zelfs meer eventing-paarden op FEI-niveau actief dan dressuurpaarden). Maar toch: van oktober 2017 tot oktober 2018 liepen er twaalf Spielbergs, wiens eerste nakomelingen inmiddels tien zijn, internationaal mee.

Suppenkasper

Daarvan drie op Grand Prix-niveau, de rest op Lichte Tour/Intermédiaire II-niveau. De meeste punten verzamelde uiteraard de door Fons van de Poel gefokte en door Helen Langehanenberg opgeleide Suppenkasper (mv. Krack C), die onder Steffen Peters bijdroeg aan het Amerikaanse teamzilver op de Wereldruiterspelen in Tryon. Een nog groen paard, maar een enorm talent. Spielberg had overigens nog een paard in Tryon lopen: in de paradressuur. Met zijn IPV van 1.430,25 laat Spielberg onder andere (oudere) concurrenten als Quaterback (geb. 2003), Fidertanz (geb. 2002), Blue Hors Hotline (geb. 2003), Johnson (geb. 2002) en Vivaldi (geb. 2002) achter zich. Qua dekaantallen zeker niet de minsten.

‘Warme herinneringen’

Als Eugène Reesink, de ontdekker van de hengst Spielberg, wordt gevraagd naar Spielberg stelt hij eerst een vraag. “De man of het paard?”, refererend naar de slepende rechtszaak die hij zo’n tien jaar geleden voerde met filmregisseur Steven Spielberg. “Als het over het paard gaat, wil ik er graag over praten. Hij is één van de hengsten die altijd een bijzonder plekje in mijn hart heeft gehouden. Dat zijn er niet zo veel. Daarmee past hij in het lijstje van onder andere Florett en Florencio. Een paard dat altijd mee wilde werken en nooit een pas verkeerd heeft gezet. Daar denk ik met warme gevoelens aan terug. Aan de man Spielberg iets minder.”

Lees het hele verhaal over Spielberg deze week in De Paardenkrant, nu al online beschikbaar

Nog geen abonnee? Klik hier

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook