Ga naar hoofdinhoud

Fellini-dochter Rose la France Trakehner merriekampioene 2024

Rose la France (v. Fellini) Foto: Trakehner Verband/Lafrentz

Op de Trakehner hengstenkeuring in Neumünster worden niet alleen hengsten gekeurd, maar ook merries. De beste merries kwamen ook dit jaar op de Trakehner keuring samen (en konden qua kwaliteit moeiteloos aanhaken bij de hengsten). Trakehner Kampioene 2024 werd indrukwekkende vosmerrie Rose la France (Fellini x Connery x Biotop).

De Trakehner merries werden dit jaar beoordeeld door de Oldenburger verkoopchef Roland Metz, de chef van Landgestüt Warendorf Felix Austermann en Frank Bangert, die deel uit maakt van de Trakehner merriekeuringscommissie.

Staande ovaties voor Rose la France

De vosmerrie Rose la France maakte veel indruk bij haar optreden en ging blij en vrij door de baan. Het enthousiaste Trakehner publiek beloonde haar met een staande ovatie.

De vosmerrie verwees de schimmelmerrie Replica (v. Ivanhoe), die afgelopen september derde werd op het Bundeschampionat voor driejarige merries en ruinen, naar de tweede plaats. Derde werd Kalahari (v. Millennium).

Hirtentanz levert kampioenen vrijspringwedstrijd

De Trakehner Freispringcup is ook een vast onderdeel van de Trakehner keuring. De merrie Sherry (v. Hirtentanz) won de vrijspringwedstrijd en Hirtentanz leverde ook de reservekampioen met Ile de Rose.

Uitslag Freispring Cup

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.