Ga naar hoofdinhoud

Twee Nederlandse Easy Games naar Trakehner keuring

Easy Game, hier onder Theo Hanzon. Foto: Paardenkrant-Horses.nl

Veertig hengsten zijn toegelaten tot de Trakehner Hengstenkeuring, die van 1 tot en met 3 december 2022 plaatsvindt in Neumünster. Onder de veertig hengsten zijn twee Nederlandse inzendingen, beide zonen van Easy Game. Elly van Vlercken-Van Osch stelt zowel de door Toon van Osch gefokte All in the Game (uit Amiana v. Herzensdieb) als Kaiser's Erbe (uit de moeder van keuringskampioen Kaiser Milton) voor, die laatste werd gefokt door wijlen Tonny Aan de Stegge en is in mede-eigendom van dekstation Enterbrook.

Kaiser’s Erbe (v. Easy Game) komt Kaiser’s Els en is dus een driekwartbroer van de voormalig Trakehner keuringskampioen Kaiser Milton (v. Millennium) en zijn eveneens goedgekeurde volle broer Kavalli.

Helft uit Gribaldi/Kostolany-lijn

Zij zijn niet de enigen uit de Gribaldi/Kostolany-vaderlijn. Die lijn is weer het sterkst vertegenwoordigd op de Trakehner hengstenkeuring: de helft van de toegelaten hengsten gaat terug op deze vaderlijn.

Naast de twee Easy Games zijn er drie Millenniums, drie zonen van Dezember (v. Herakles – Gribaldi), een Freiherr vom Stein (v. Millennium – Easy Game – Gribaldi), een Herakles (v. Gribaldi), een Hofrat (v. Gribaldi), een Integer (v. Millennium – Gribaldi), twee Ivahoe’s (v. Millennium – Gribaldi) en een Zauberreigen (v. Rheinklang – Gribaldi) toegelaten.

Direct uit de lijn van Gribaldi’s vader Kostolany komen vier zonen van High Motion (Saint Cyr x Summertime), die daarmee topleverancier is. High Motion’s vader Saint Cyr (v. Kostolany) heeft zelf ook nog een zoon op de keuring.

Daarmee komen dus precies twintig van de veertig toegelaten hengsten uit dezelfde vaderlijn.

Klik hier voor alle toegelaten hengsten

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook