Ga naar hoofdinhoud

Veulens Carrera en Dutch Design beoordeeld

Dutch Design (Dollar de la Pierre x Calvados)
De afstammelingenkeuringen van het KWPN zijn vandaag afgesloten met de beoordelingen van veulens van Whispering Hope, Carrera, Dutch Design en de Engels volbloed Hopalong Cassidy xx.

Van Whispering Hope en Hopalong Cassidy xx werden beide vijf veulens getoond waardoor dit jaar nog niet kan worden voldaan aan het minimum van tien te tonen veulens. Volgend jaar kan de collectie tot het reglementaire aantal worden aangevuld, waarna het definitieve rapport wordt opgesteld.

Carrera (Larino x Contender x Landadel) toonde een uniforme collectie voldoende ontwikkelde veulens die ruim voldoende in het springpaardenmodel staan met een iets neerwaartse romprichting. De veulens hebben ruim voldoende uitstraling. De hals is goed van lengte en bespiering, in beweging wordt de hals goed gebruikt. Het fundament is goed ontwikkeld. De stap is voldoende van ruimte. De draf is voldoende van ruimte, het achterbeen is hierbij voldoende krachtig. De galop is voldoende van ruimte, waarbij de veulens makkelijk aangalopperen. De kwaliteit van de moeders was gemiddeld. De collectie bestond uit tien door het KWPN uitgezochte veulens en één door de eigenaar zelf uitgezocht veulen.

Dutch Design (Dollar de la Pierre x Calvados x Voltaire) toonde een uniforme collectie voldoende tot ruim voldoende ontwikkelde veulens die goed in het springpaardenmodel staan met ras en uitstraling. De veulens hebben een aansprekend front. De bovenlijn is soms arm bespierd. Het achterbeen is doorgaans steil. De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is ruim voldoende van ruimte en kracht. De veulens springen makkelijk in galop aan en tonen hierbij een goede balans. De kwaliteit van de moeders was gemiddeld. De collectie bestond uit tien door het KWPN uitgezochte veulens en twee door de eigenaar zelf uitgezochte veulens.

 

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook