Ga naar hoofdinhoud

Vier Ampère’s naar Oldenburger hoofdkeuring

Oldenburg goes KWPN. De lijn die afgelopen zaterdag door de Oldenburger hengstenkeuringscommissie werd ingezet, werd vandaag voortgezet op de tweede dag van de voorselectie voor de Oldenburger keuring. Vandaag werden drie zonen van Ampère, een tweede Bordeaux en een Zack-zoon uitgenodigd voor de hoofdkeuring. 

Van voormalig Wereldkampioen Astrix (v. Obelisk) staat er een zoon op de reservelijst. In de regel worden de hengsten op de reservelijst aan het einde van de voorselectie nog toegevoegd aan de collectie. Dat zou betekenen dat de eerste zoon van Astrix, die twee keer de Wereldtitel pakte in Verden, op weg is naar een goedkeuring.

Dat zou een mooie impuls zijn voor de inmiddels elfjarige hengst diens prestaties in sport en fokkerij tot nog toe op zich laten wachten.

Naast de zonen van Nederlandse hengsten is het D- en F-bloed goed vertegenwoordigd in de collectie tot nu toe. Morgen is de laatste dag van de Oldenburger voorselectie.

Klik hier voor de volledige lijst. 

Klik hier voor de catalogus. 

Klik hier voor foto’s. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!