Ga naar hoofdinhoud

Oranje feestje op Oldenburger keuring

Na de eerste dag van de voorselectie voor de Oldenburger keuring lijkt het in november een Oranje feestje te gaan worden. Zes hengsten van Nederlandse eigenaren werden toegelaten tot de hoofdkeuring en maar liefst acht van de zestien definitief toegelaten hengsten hebben een KWPN-gefokte vader. 

Ad Valk kreeg stelde vier hengsten voor en kreeg er daarvan twee doorverwezen naar de hoofdkeuring. Het gaat om de KWPN’ers cat.nr 49 (Desperado x Fidertanz), die in mede-eigendom van Piet Kuypers is, en cat.nr 50 (Desperado x Nourejev), die werd gefokt door D.F. van der Scheur. Cat.nr 52 (El Capone uit de volle zus van Desperado) en cat.nr 51 (Desperado x Jazz) was er geen groen licht.

Eugène Reesink kreeg met cat.nr 48 (De Niro x Sandro Hit) en cat.nr 76 (Vivaldi x Uphill, fokker J.G. Smits ) een uitnodiging voor de hoofdkeuring. Reesink stelt aankomende maandag ook nog een aantal hengsten voor. Verder was er ook een uitnodiging voor cat.nr 42 (Blue Hors Zack x Münchhausen) van Stal Poppelaars, cat.nr 55 (Fellini x Florencio I, fokker A. Pertijs, Etten-Leur ) van D. Witte en de Dalhoeve en cat.nr 64 (For Romance uit Rita Morka v. Jazz, fokker: Loucky Hagens-Groosman) van L. Hogervorst uit Molenschot staat op de reservelijst.

Nederlandse vaders

In totaal werden er zestien hengsten definitief doorverwezen, vijf hengsten staan op de reservelijst. Van die zestien hengsten hebber er acht een Nederlandse vader. Naast de bovenstaande paarden zijn dat de Belgische inzending cat.nr 2 (Ampère x Royal Diamond), een Bordeaux en een tweede Vivaldi.

Van de onder Madeleine Witte-Vrees succesvolle Grand Prix-hengst Cennin (v. Vivaldi) staat een zoon op de reservelijst. Het gaat om de Belgische inzending cat.nr 46 (mv. Florencio I) van Patrick D’Eer, die ook cat.nr 61 (v. For Romance I) doorverwezen kreeg. Op de reservelijst staan ook een zoon van Bretton Woods en twee zonen van Grey Flanell.

Tomahawk

De in 2011 voor 800.000 euro op de Oldenburger hengstenkeuring verkochte Tomahawk (v. Tailormade Temptation) kreeg een zoon doorverwezen. De eigenaresse van Tomahawk, de Amerikaanse Jamie White (de ex-vrouw van de bekende acteur Tom Welling), stelt deze cat.nr 39 (mv. Zack) voor.

De voorselectie wordt maandag en dinsdag vervolgd.

Klik hier voor de volledige lijst. 

Klik hier voor de catalogus. 

Klik hier voor foto’s. 

Desperado x Fidertanz van Ad Valk en Piet Kuypers:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook