Ga naar hoofdinhoud

Chacco Blue voor vijfde jaar op rij aan kop WBFSH-ranking, Verdi TN in top 10

Maikel van der Vleuten met Verdi TN Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Chacco Blue (Chambertin x Contender) voert sinds 2017 de WBFSH-ranking voor springhengsten aan en daar is ook dit jaar geen verandering in gekomen. Ook de nummer twee is een 'vaste gast': Diamant de Semilly. Nieuw in de top tien is KWPN-hengst Verdi TN (Quidam de Revel x Landgraf I), die vorig jaar nog de dertiende plaats innam, maar nu knap op de tiende plaats staat.

De in 2012 overleden Chacco Blue mag zich dus nog een jaar lang de beste springhengst volgens de WBFSH-ranking noemen. Met Sandro Hit bij de dressuurhengsten op één, heeft Paul Schockemöhle dit jaar dus niet een, maar twee oogappels aan de kop van het klassement staan.

Stamgasten

De top drie wordt gecompleteerd door Casall (Caretino x Lavall I), die al meerdere jaren in de top van het klassement te vinden is. Dat gaat ook op voor nummer vier, vijf, zes, zeven en negen: Mylord Carthago (Carthago x Jalisco B), Cardento (Capitol I x Lord), Toulon (Heartbreaker x Jokinal de Bornival), Nabab de Reve (Quidam de Revel x Artichaut) en Kashmir van ’t Schuttershof (Nabab de Reve x Tenor Manciais).

Diarado eruit, Cornet erin

Diamant de Semilly-zoon Diarado, die vorig jaar nieuw de top tien binnenkwam, valt dit jaar met een dertiende plaats net buiten de spreekwoordelijke boot. Daarentegen is Cornet Obolensky (Clinton x Heartbreaker) juist wél weer in de top tien te vinden.

Complete ranking.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook