Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Elza Maaike imponeert keer op keer

Hoewel het slechte regenachtige weer afgelopen zaterdag voor een groot deel het decor beheerste van de Centrale Keuring van het KFPS was het voor Pieter en Tiety Okkema één en al zonneschijn. Hun fokproduct Elza Maaike van de Noeste Hoeve (Norbert x Rik) wist keer op keer te imponeren en zorgde voor het allereerste oranje CK-kampioenslint voor het echtpaar.

Hoe de fokkers dit beleefden en of zij nog wensen hebben, lees je in de Paardenkrant van deze week. En dat kan nu al online.

 

Danielle Goldstein is klaar om de wereld te veroveren

Voor het bredere hippische publiek was het misschien een verrassing, maar wie de springsport van nabij volgt, keek allerminst op toen Danielle Goldstein afgelopen zomer de Grote Prijs van Estoril op haar naam schreef met haar merrie Lizziemary (v. Cabri d’Elle). Het duo bevestigde even later door op het EK in Gothenburg de individuele finale te bereiken en finaal de negende plaats in te palmen. Wie dus nog niet gewend was de Israëlische vooraan terug te vinden in de uitslagen, kan daar maar beter snel mee beginnen.

 

Trea Mulder-Dolsma opnieuw aan kop na verkoop Zaïra

Vorig jaar juli werd de Don Romantic-dochter Zaïra, het Grand Prix-paard van Trea Mulder-Dolsma, verkocht via de Excellent Dressage Sales. Slechts enkele maanden later vond de amazone een waardige opvolgster in Brinkhof’s EnVogue (v. Apache), waarmee ze op de Subtopwedstrijd in Erica afgelopen zaterdag haar ZZ-Zwaardebuut winnend afsloot.

 

Gelegenheidspaard brengt Renske Kroeze eventingtitel

Met de achtjarige Eclips veroverde Renske Kroeze op het Achterhoeks Hippisch Festijn de KNHS-titel in de CIC2* en de vierde plek in de wedstrijd. De achtjarige zoon van Phin Phin is van Henk en Ied Smolders, die zelf zorgen voor de dagelijkse training. “Hij is zo fijn in de bediening. Ik rijd hem zo nu en dan en op wedstrijden. Hij heeft een ongelooflijke inzet, is eerlijk en scherp. Een heel veilig paard.”

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook