Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Felle kritiek op format Nations Cup

Voor het Nederlandse dressuurteam ontstond afgelopen weekend op CHIO Rotterdam een vervelende situatie in de Nations Cup: Cennin van Madeleine Witte-Vrees trapte op het losrijterrein op ongelukkige wijze een ijzer af en kon niet aan start komen in de Grand Prix Spécial. Daardoor kwam het team niet meer aan de twee verplichte GP-Spécial resultaten en lagen ze uit de Nations Cup. En dat terwijl het Amerikaanse team een dag eerder óók een uitvaller kreeg te verwerken, maar omdat het bij hen in de gewone Grand Prix gebeurde was er niets aan de hand.

Verder lezen over de Nations Cup en de kritiek, die ontstond na het uitvallen van het Nederlandse team in Rotterdam? Dat kan nu al online.

Landenwedstrijd pakt voor Oranje verkeerd uit

De landenwedstrijd springen bevond zich afgelopen vrijdag op het snijvlak van hoop en vrees. In de eerste omloop mochten veel landen nog hopen op de overwinning. In de tweede manche gingen de palen de lucht in en werden de staanders een eind uit elkaar gezet. En vreesde elk team voor de springfouten die wel móesten volgen.

Rose Mathisen: ‘Zuidenwind is echt een big boss’

Direct nadat KWPN-hengst Zuidenwind in 2008 de Pavo Cup won onder John Tijssen, werd de zoon van OO-Seven aangekocht door de Zweedse Rose Mathisen. Inmiddels is het duo succesvol op Grand Prix-niveau. In Nederland is de hengst misschien een beetje uit de gedachten van de fokkers verdwenen, maar in Zweden dekt hij veel merries. Hij werd met Mathisen enkele weken geleden Zweeds kampioen en op CHIO Rotterdam werd de combinatie vierde in de Kür.

Je sportstal is het visitekaartje van je handelsstal

In zekere zin zit Stephan Conter, de eigenaar van Stephex Stables uit het Belgische Wolvertem-Meise, in hetzelfde schuitje als de vorige Kettingbriefschrijver: Ludo Philippaerts. Alleen beschikt Stephan Conter over vier internationale topspringruiters en twee wedstrijdrijdende dochters: Zoé en Emilie. In deze aflevering legt hij uit hoe hij zijn beste paarden verdeelt onder zijn dochters en zijn topruiters Daniel Deusser, Lorenzo de Luca, Jonna Ekberg en Petronella Andersson. Aan het einde van de brief nemen de gebroeders Hendrix het stokje van hem over.

Energieoverschot maakt van ‘Check’ een eventingkampioen

“Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest”, verklapt Anouk van Wijk nadat ze als KNHS-eventingkampioene in de klasse M gehuldigd is. “De laatste paar wedstrijden gingen best goed en iedereen in mijn omgeving vond dat ik wel kansen op het kampioenschap had. Dat maakte het extra spannend.” Het kampioenschap vond afgelopen weekend plaats op recreatieterrein Vlietland in Zuid-Holland en daarmee kreeg de organisatie een herkansing nadat het kampioenschap vorig jaar door hevige regenval afgelast werd.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.