Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Gastruiters verkiezen Finest Selection boven Secret

De ontknoping van de Bundeschampionate voor driejarige hengsten was afgelopen weekend als een ware Krimi. De punten van de gastruiters voor Dohnayni (v. De Niro): 18, voor Finest Selection (v. Follow Me): 19,5 en vervolgens die voor Secret: 17. De gastruiters plaatsen niet de favoriet bovenaan, maar het paard waarop zij zich het beste thuis voelden. Een luid applaus van het publiek volgde.

Verder lezen over de Bundeschampionate 2017? Dat kan nu al online.

Stephanie de Frel’s Gladiator heeft alles in huis

Ze werd al een aantal keer tweede, maar nog nooit eerder won Stephanie de Frel een Hippiadetitel. Dit weekend was het zover: met VMF Gladiator (v. Totilas) won de stalamazone van de Zeeuwse VMF Stables het goud in het ZZ-Licht.
“In de gewone proef ging de draf en stap goed, maar hadden we in galop wat rommeltjes. De Kür liep echt zoals het moest”, aldus De Frel. Joyce Heuitink won met Gaudi Vita de Z2-titel, en sloot daarmee een lang en succesvol seizoen met de Apache-zoon af. “Hier was het me allemaal om te doen, goud op de Hippiade!”, vertelt Heuitink enthousiast.

Zege Cocominka emotioneel voor fokker Sjaak Bindels

“Het was een enorm emotionele overwinning”, aldus fokker Sjaak Bindels over de Bundeschampionate-titel die zijn fokproduct Cocominka EST afgelopen weekend in Warendorf pakte. Daarmee ook doelend op de zware valpartij die amazone Judith van der Zande vorig jaar maakte toen ze met de merrie deelnam aan de Bundeschampionate. Over de stam waaruit hij Cocominka fokte, zegt hij: “Alle paarden uit deze stam willen presteren. Het zijn paarden die alles voor je doen als je ze voor je gewonnen hebt.”

Anky van Grunsven: ‘Als groep kun je dingen makkelijker geregeld krijgen’

In de voorgaande editie van De Kettingbrief gaf de Belgische dierenarts Leo De Backer ruchtbaarheid aan het feit dat het voor concoursorganisatoren tegenwoordig moeilijk is om het budget van het concours rond te krijgen. Als voorzitter van Indoor Brabant en meervoudig olympisch kampioen kent Anky van Grunsven beide kanten van de medaille als het gaat om de organisatie van grote concoursen. Is Van Grunsven het ermee eens dat grote concoursen zich daarom met elkaar moeten verbinden? Vervolgens brengt dit haar op het idee om Wim van der Leegte te vragen voor het vervolg. Met VDL Groep behoort hij tot de grootste sponsors van de Nederlandse paardensport.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook