Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Paardenwereld in debat met z’n felste critici

De paardenwereld stak afgelopen vrijdag zijn nek uit. En stelde zich kwetsbaar op. ‘Laten we welzijn’, zo luidde het thema op het Ondernemerscongres van de FNHO en de FNRS dat in het kader van Horse Event plaatsvond in Ermelo. Aan de discussietafel van gespreksleider Wilfried de Jong zaten Wim van Bergenhenegouwen, manegehouder in Heemskerk, topcoach Coby van Baalen, professor Marianne Sloet en de nieuwe voorzitter van de Sectorraad Paarden Cees Jan Vogelaar. Tegenover hen: Carla van Viegen van de Partij voor de Dieren en Piko Fieggen van de Dierenbescherming.

Verder lezen over het debat van de paardenwereld en z’n felste critici? Dat kan nu al online.

 

Vermeend spelletje rond wildcard ontlokt ergernis

De gang van zaken rondom de veiling van wildcardveulen Manhattan (v. Indian Rock) leek vorige week dinsdag op veulenveiling Midden-Nederland een spel waar het publiek zich zichtbaar aan ergerde. Uiteindelijk werd het veulen – na het opbieden door belanghebbenden – afgeslagen voor een onwaarschijnlijke prijs van 39.000 euro.

 

Urs Schweizer: ‘Ik wil niet meer voor een baas werken’

Urs Schweizer vertrekt tegen het einde van het jaar bij Dressurpferdeleistungszentrum Lodbergen. Het gezicht en de drijvende kracht achter het hengstenstation heeft het op 57-jarige leeftijd gehad met voor een baas werken: “De ene keer is het zus, en de andere keer zo. Ik heb mijn beslissing in april genomen, nadat de eigenaren van Lodbergen vorig jaar hadden aangegeven dat ze het hele spul wilden verkopen.”

 

Rohdiamant zorgt voor overleving R-lijn

Dit keer een aparte stijger van de maand: niet een hengst die in directe zin indruk maakt met zijn nafok. Maar eigenlijk de enige hengst die er voor zorgt dat de R-lijn van Rubinstein I nog steeds levend is: Rohdiamant. Zijn zonen, de volle broers Rubin Royal (vanaf eind vorig jaar de onbetwiste nummer 1) en Romanov staan beide in de top-10 van de HorseTelex Results Ranking.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook