Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Wow-gevoel over Atilinda levert kampioen op

Toen de Negro-dochter Atilinda drie jaar was, zag Robin van Lierop haar op de Nationale Merriekeuring. “Ik dacht: wow, wat is dát voor een geweldige merrie”, zegt de ruiter van RS2 Dressage. Dat wow-gevoel over Atilinda raakte Robin niet meer kwijt, telkens als hij de merrie tegenkwam in de sport.

In 2013 zag Van Lierop Atilinda opnieuw, op de Prinsjesdagveiling, om haar embryo van Blue Hors Zack aan te prijzen. Lees verder over over Atilinda en haar embryo van Blue Hors Zack in de Paardenkrant-Horses.nl, nu al online te lezen en morgen in gedrukte versie op de mat.

KWPN wil zich ook bij springpaarden met aansprekend exterieur onderscheiden

Met de aanwijzing van 49 springhengsten bleef het KWPN vorige week heel dicht bij zijn identiteit. Aansprekende paarden uit zeer gevarieerde bloedlijnen, waarbij de hengsten uit eigen fokkerij steeds uit moederlijnen met veel predicaten voortkwamen. Bij de buitenlandse hengsten lag het accent heel nadrukkelijk op de genetische waarde voor de topsport. Frankrijk speelde daarbij de eerste viool.

Dujardin: ‘Ooit weg bij Carl? Ik zou wel gek zijn!’

Nu Valegro ook in Nederland officieel afscheid heeft genomen van zijn fans, ligt er voor Charlotte Dujardin een nieuwe toekomst open. Over één ding is ze vastberaden: “Ik wil terug naar de top en mensen laten zien dat het niet alleen maar Valegro is waardoor ik aan de top sta. Jullie zijn nog niet van me af!” De Paardenkrant sprak met haar over de toekomsttalenten die op de stal van Carl Hester in Newent, Gloucestershire staan te trappelen om op concours te gaan.

Het kan tóch nog gekker in Wellington

Zodra je denkt dat je met de enorm luxe stallen, de topkwaliteitspaarden en de gigantische aantallen deelnemers aan het Winter Equestrian Festival alle gekte wel zo’n beetje gezien hebt in Wellington, heb je het mis. Afgelopen week sloeg echt alles. Zes serieuze wedstrijden werden er georganiseerd op vijf verschillende locaties. Jeroen Dubbeldam pendelde tussen drie daarvan op en neer om zijn leerlingen Wilton en Lucas Porter te begeleiden en om Zenith SFN te rijden.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook