Ga naar hoofdinhoud

Wim van der Linde: ‘Vanavond voor de eerste keer een overhemd mee’

Exclusief
Wim van der Linde

Dressuurpaardenfokker Wim van der Linde uit Texel heeft een topjaar. Zowel op de Veulenveiling Borculo als op de SELL veulenveiling Brabant had hij de veilingtoppers met de Glock's Toto jr-zonen Mackenzie Texel en Montecarlo Texel (voor respectievelijk 51.000 en 27.000 euro). Vanavond, op de Veulenveiling Midden-Nederland, verwacht hij met Mister Red Texel (v. Daily Diamond) nog een klapper. "Dit is de eerste keer dat ik een overhemd mee heb", vertelt Van der Linde lachend. 

“Normaal gesproken heb ik altijd een t-shirt aan, maar nu heb ik ook een overhemd in de kofferbak”, aldus Van der Linde. De dressuurpaardenfokker verkocht dit jaar in totaal al negen veulens op de verschillende veulenveilingen in Nederland.

Ruim 160.000 euro

Naast de twee veilingtoppers waren dat Movie Star Texel (v. Glock’s Toto jr.) op de EDS veiling (19.000 euro), Moonwalker Texel (v. Glock’s Toto jr) en Magicatresse Texel (v. Glock’s Zonik) voor respectievelijk 6.000 euro en 11.500 euro op de Starsale, Milithyia Texel (v. Ferdeaux) en My Fair Lady Texel (v. Ferdinand) in Borculo voor respectievelijk 6.000 en 12.000 euro, Mylithyia Texel(v. Daily Diamond) en Malithyia Texel (v. Daily Diamond) op de veulenveiling Dronten voor 13.000 en 11.000 euro en May Fay Texel (v. Ferdinand) op de SELL veulenveiling voor 7.000 euro. Een totaal van 163.500 euro.

Hengstenkeuze

“De hengstenkeuze dit jaar is ongeveer hetzelfde”, vertelt Van der Linde. “Het assortiment is een beetje veranderd, bijvoorbeeld maar vijf Glock’s Toto’s in plaats van de negen van dit jaar, maar wat er dit jaar is uitgekomen is goed bevallen. Dus ik ben weer teruggegaan naar onder andere Toto jr., Daily Diamond en Ferdinand.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook