Ga naar hoofdinhoud

WK-merrie Darabel imponeert ook aan de hand

Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Bij de plaatsing van de nieuwe rubriek voor keur- en elitemerries op de Nationale Merriekeuring hielden de juryleden Henk Dirksen, Ad Aarts en Petro Trommelen niet alleen rekening met het optreden in deze rubriek. Ook de reputatie die de merries in aanlegtesten en kampioenschappen voor jonge paarden hadden opgebouwd woog mee.

De kapitale Westpoint-dochter Darabel werd gehuldigd als kampioen in de dressuurrichting. “Een royale merrie, die vandaag weer met veel allure, kracht en houding door de baan ging”, meldde juryvoorzitter Petro Trommelen.
Daarmee bleef de merrie van fokker Willem Goesten, Berkel- Enschot en eigenaar Stal 104, die onder Vai Bruntink heel succesvol is in de sport en deelnam aan het WK in Verden, voor de reservekampioen Fabergée (v. Vivaldi, fokker L.G.M De Bont, Stedum), die op donderdag nog deelnam aan de finale van de Pavo Cup voor vijfjarigen. “Een merrie die met veel beweging, afdruk en tritt beweegt”, oordeelde de jury.
Als derde mocht zich Fortuna G (v. Ampère, fokker W. Geerdink, Neede) opstellen. Deze merrie liep onder Noortje Radstake een zeer goede test en draafde vandaag met veel front, maar ze had iets scherper in het achterbeen mogen zijn.
Vierde werd Ampère-dochter Farzana (fokker, M.G.M Gerner, Mariënheem), een merrie die het dit jaar schopte tot de halve finale van de Pavo Cup en vandaag ook weer met veel voorbeen door de baan marcheerde.
Gardenia Sollenburg (v. Vivaldi, fokker Adrie Zekveld, Almere) werd door de jury als vijfde opgesteld. Een rassige merrie met veel schoft. Voor een nog hogere klassering had de merrie vandaag nog iets meer draf mogen laten zien.

Bron: Horses / KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook