Ga naar hoofdinhoud

Zes hengsten geslaagd voor examen verrichtingsonderzoek NWPCS

Westerhuis Cupido foto Vivian Hesen
Op het eindexamen van het verrichtingsonderzoek van de rijponyhengsten van het Nederlands Welsh Pony en Cob Stamboek, zijn zaterdagmiddag in Ermelo alle zes deelnemende hengsten geslaagd. Het ging om vijf NWR-hengsten en één Partbred. Coelenhage's Happy Houw werd ook ingeschreven. Hij had het onderzoek in Duitsland al met goed gevolg doorlopen.

Dit jaar werd het verrichtingsonderzoek voor het eerst anders georganiseerd. Normaal volgde het eindexamen na een dertig dagen durend onderzoek. Dit jaar werden de hengsten thuis opgeleid door hun eigen ruiters en waren er tussentijdse testmomenten. Na een generale repetitie vrijdag volgde zaterdag het eindexamen.

NWR
De vijf NWR-hengsten die geslaagd zijn voor het gehele onderzoek, zijn: Westerhuis Cupido (v. Steerwolde’s VIP) – de hengst met de beste draf op de CHK-, Castenrayseweg Charmeur (v. Vlagbergs Carway), Nieuwmoeds Mister Right (v. Orchard Red Prince), Vlagbergs Bowden (v. Heitrak’s Marvin) en Oosting Alexander (v. Pippins Pride).
De NWR Coelenhage’s Amor (v. Fleuramo’s Justin) had in Duitsland al een verrichtingsonderzoek gelopen met goed resultaat en werd alleen beoordeeld op zijn karakter en stalgedrag. Met twee negens werd hij ook ingeschreven als nieuwe stamboekhengst.

Vrijwillig
Coelenhage’s Happy Hour (v. King William) werd tijdens de CHK in februari al ingeschreven als stamboekhengst bij de Welsh Partbred en nam vrijwillig deel aan het onderzoek. Hij slaagde met vlag en wimpel.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant-Horses.nl

Bron: Paardenkrant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook