Ga naar hoofdinhoud

Zes nieuwe hengsten voor Holstein

Del Arko D'Henvet (v. Tsunami de Hus) - Foto: Stud-Book Selle Français

Op de januarikeuring van het Holsteiner Verband zijn gisteren zes hengsten tot de fokkerij toegelaten. De negenjarige 1,50 m.-springhengst Catover (v. Catoki), de kampioen van Oldenburg-International 2016 Zinedream (v. Zinedine) en de driejarige in België gefokte Q-Oxford Quality (v. Quick Star) werden goedgekeurd zonder beperkingen. Via het Zuchtversuch mogen de dressuurhengst For Romance I, de door het Holsteiner Verband aangeschafte SF-hengst Del'Arko d'Henvet (foto) en de Westfaalse kampioen Karajan ook Holsteiner merries dekken. 

Catover is een hengst uit de stallen van Ludger Beerbaum en sprong onder Henrik von Eckermann al op 1,50m.-niveau. Von Eckermann verliet de stallen van Beerbaum om zelfstandig verder te gaan. Hij zou Catover mee krijgen, maar onlangs verscheen Philipp Weishaupt met Catover in de ring. In Mechelen startte Weishaupt de hengst in een 1,40- en een 1,45 m.-rubriek.

Kampioenen

Zinedream werd op de hengstenkeuring van Oldenburg-International in 2016 als kampioen gehuldigd. Hij komt uit de eerste jaargang van KWPN’er Zinedine en werd in de veiling voor 215.000 euro verkocht aan Gestüt Bonhomme. Een andere spectaculaire springkampioen van dit najaar, Karajan (v. Kannan, kampioen van de Westfaalse keuring), werd via het Zuchtversuch goedgekeurd. De Kannan-zoon werd eind november voor 620.000 euro aangeschaft door Burkhard Wahler en Gestüt Fohlenhof.

België en Frankrijk

De in België gefokte Q-Oxford Quality is eveneens drie jaar. Hij werd in 2014 op de Flanders Foal Auction voor 15.000 euro eigendom van Kai Gerken, die hem nu ook voorstelde in Holstein. Hij werd gefokt door de Quality Stud in Middelkerke uit de Holsteiner merrie U-Charme (v. Casall)

De SF-hengst Del’Arko d’Henvet (v. Tsunami de Hus) mag via het Zuchtversuch merries dekken. Deze Franse hengst was een van de vrijspringtoppers op de Franse hengstenkeuring en is aangeschaft door het Holsteiner Verband.

For Romance I

De Oldenburger kampioen van 2011 For Romance I kreeg ook zijn dekbrevet via het Zuchtversuch.

Bron: Holsteiner Verband /Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook