Ga naar hoofdinhoud

HK OS: KWPN’er Zinedine levert kampioen uit eerste jaargang

Cat.nr 33 (Zinedine x Contender) - Foto: still livestream Oldenburger Verband

Cat.nr 33 (Zinedine x Contender x Landadel) van Heinrich Ramsbrock is gehuldigd als kampioen van springpaardenstamboek Oldenburg-International. De door Henk van Wijlick uit Velden gefokte cat.nr 12 (v. Cascadello I x Balou du Rouet) werd als derde hengst opgesteld. 

De nieuwe kampioen komt uit de eerste jaargang van Ludger Beerbaums KWPN’er Zinedine (Guidam x Heartbreaker), die pas op latere leeftijd werd goedgekeurd. Hij begint met een kampioen goed aan zijn carrière als fokhengst en heeft volgende week in Westfalen ook nog twee ijzers in het vuur.

“Deze hengst komt uit een geweldige stam, de moeder leverde ook de hengst Quiwi Dream en hij sprong uit het boekje. Daarbij is hij al heel goed ontwikkeld, hij is de jongste hengst van het stel met een geboortedatum van 2 augustus 2014”, aldus fokkerijleider dr. Wolfgang Schulze-Schleppinghof over de nieuwe kampioen.

2e Reservekampioen uit Nederland

De als derde geplaatste hengst is de in Nederland door Henk van Wijlick gefokte cat.nr 12 (Cascadello I x Balou du Rouet), die door Schulze-Schleppinghof werd beschreven als een geweldige springhengst, die zeker tot de opvallendste hengsten van de jaargang gerekend kan worden. “En je kunt hem makkelijk in het donker terugvinden.”

Van Wijlick fokte de hengst uit zijn succesmerrie Bodina W (Balou du Rouet x Ramiro), ook moeder van de Westfaals goedgekeurde Nubalou W.Z. (v. Numero Uno) en de Westfaalse premiehengst Eldorado de Hus (v. Diarado).

Reservekampioen van Coupie

Cat.nr 22 (Coupie x Indoctro) werd gehuldigd als reservekampioen. Hij werd door Schulze-Schleppinghof beschreven als een complete hengst met goede bewegingen en een goede sprong. Hij werd gefokt door springruiter Mario Stevens, die met veel paarden uit deze stam succesvol was in de sport.

De andere drie premiehengsten,  cat.nr. 5 (Balou du Rouet x Cassini II), cat.nr. 14 (Chacco’s Son I x Light On) en cat.nr. 28 (Los Angeles x Lancer III) werden niet geplaatst.

Lees ook:

Nederlands fokproduct geselecteerd voor kampioenskeuring OS
HK OS: Armitage-zoon imponeert in zijn jaargang

HK OS: Vier Nederlandse fokproducten en een hengst van Van Straaten
Voorselectie OS: 36 hengsten toegelaten

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook