Ga naar hoofdinhoud

HK OS: Armitage-zoon imponeert in zijn jaargang

Update III
Cat.nr. 4 (Armitage x Cicero van Paemel Z) - Foto: Oldenburger Verband e.V.
Op de hengstenkeuring van Oldenburg-International (OS) hebben 17 hengsten een dekbrevet ontvangen. De meest imponerende hengst van deze jaargang is cat.nr. 4, een zoon van de bij diverse stamboeken goedgekeurde hengst Armitage.

In de eerste groep springhengsten kregen drie hengsten dekbrevet voor Oldenburg-International. Het betreft de drie betere springhengsten: de door familie Florijn gefokte cat.nr. 1 (Air Jordan x Contendro I, veulenveiling Prinsjesdag 15.000 euro), cat.nr. 3 (Armitage x Carinjo) en cat.nr. 5 (Balou du Rouet x Cassini II).

Cat.nr 1 (Air Jordan x Contendro I) - Foto: Oldenburger Verband e.V.
Cat.nr 1 (Air Jordan x Contendro I) – Foto: Oldenburger Verband e.V.

Zoon van WK-finaliste blinkt uit

In de tweede groep werden vier hengsten goedgekeurd. Het gaat om cat.nr. 4 (Armitage x Cicero van Paemel Z), cat.nr. 10 (Canturo x Cassini II), cat.nr. 12 (Cascadello x Balou du Rouet, gefokt door H.G. van Wijlick uit Velden) en cat.nr. 13 (Chacco’s Son I x Stakkato). Cat.nr. 4 was het meest imponerende springpaard van de keuring. De zoon van Armitage komt uit de talentvolle moeder Just me. Onder Pieter Devos schopte zij het tot de finale van het WK voor zevenjarige springpaarden in Lanaken.
Cat.nr 12 (v. Cascadello I):

 

Dekbrevet voor matig springende halfbroertje van Fit For Fun

In de derde groep ontvingen cat.nr. 14 (Chacco’s Son I x Light On), cat.nr. 18 (Cornet’s Capitol x Carthago), cat.nr. 22 (Coupie x Indoctro), cat.nr. 23 (Darco x Fabriano) en cat.nr. 25 (Douglas VDL x Almox Prints J/T.) hun dekbrevet. De meest opvallende uit deze groep was cat.nr. 18, een zeer scherpe en vlug van de grond springende zoon van Cornet’s Capitol. Opmerkelijk is ook dat cat.nr. 23 is gekeurd. De zoon van Darco uit de moeder van Grand Prix-paard Fit For Fun sprong niet overtuigend. Hij bukte onvoldoende, met zijn hoofd teveel erop. De hengst met een matig voorbeentechniek sprong wel vlug van de grond en toonde veel vermogen te hebben.

Zonen van Kannan vallen op

Tot slot werden cat.nr. 26 (Kannan x Canturo), cat.nr. 27 (Kannan x Landor S), cat.nr. 28 (Los Angeles x Lancer III), cat.nr. 31 (Stakkato Gold x Calato) en cat.nr. 33 (Zinedine x Contender) goedgekeurd. De laatste groep was van goede kwaliteit, zonder een echte uitschieter. Hierin zaten twee opvallende en zeer voorzichtige zonen van Kannan en een heel mooie en complete zoon van Zinedine.

Cat.nr 26 (v. Kannan):

De hengstenkeuringscommissie was goed te volgen in haar oordelen. Hengsten die het waarmaakten op de sprong kregen groen licht. De enige springhengst met een Nederlandse eigenaar kreeg geen dekbrevet van de hengstenkeuringsjury. Het gaat om de nakomeling van Chaman (mv. Contender), die voorgesteld werd door de Familie van Straaten. Deze hengst werd op de Veulenveiling Prinsjesdag in 2014 voor 5.000 euro aangeschaft door Van Straaten. Twee van de vier Nederlandse fokproducten werden eveneens niet goedgekeurd. Dit waren de door Anton Vullers gefokte cat.nr 30 (Quaprice x Indoctro) en de door B. van Spijkeren uit Epe gefokte cat.nr 32 (Zambesi TN x Canturano).

Klik hier voor de volledige uitslag. 

Klik hier voor de livestream van het Oldenburger Verband. Om 14.00 treden de dressuurhengsten aan voor het vrijbewegen.

Klik hier voor de dressuurcollectie (met foto’s en video’s)
Klik hier voor de springcollectie (met foto’s en video’s)
Klik hier voor de collectie op HorseTelex.nl

Klik hier voor het verslag van de eerste dag

De presentatie op de straat (afspeellijst met alle hengsten):

De presentatie aan de longeerlijn (afspeellijst met alle hengsten):

Programma en handige links

De keuring wordt zaterdag afgesloten met de primering, de veiling en de Althengstparade, waar onder andere Vivaldi, zijn zoon Desperado en diens zonen Ibiza en Dettori in de baan komen. Klik hier voor het volledige programma.

Klik hier voor de livestream 

Klik hier voor de dressuurcollectie (met foto’s en video’s)
Klik hier voor de springcollectie (met foto’s en video’s)
Klik hier voor de collectie op HorseTelex.nl

Lees ook:

HK OS: Vier Nederlandse fokproducten en een hengst van Van Straaten
HK Oldenburg: Bekijk hier de Nederlandse inzendingen
47 dressuurhengsten naar Oldenburger keuring
Follow Me uit volle zus Jack Sparrow naar Oldenburger keuring
Vier Ampères naar Oldenburger keuring
Oranje feestje op Oldenburger keuring
Voorselectie OS: 36 hengsten toegelaten

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook