Ga naar hoofdinhoud

Man bestraft voor ontucht met pony’s

De rechtbank heeft een 61-jarige man uit de gemeente Neder-Betuwe veroordeeld voor het plegen van ontuchtige handelingen bij meerdere Shetland pony's. De man krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden. Hieraan zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Daarnaast moet hij schadevergoeding betalen aan de eigenaresse van de pony's.

De man maakte zich schuldig aan het plegen van ontuchtige handelingen bij meerdere pony’s. Dergelijke feiten veroorzaken maatschappelijke onrust en verontwaardiging vanwege de kwetsbaarheid van dieren, die zich moeilijk kunnen verweren tegen dit soort gedrag.

Behandeling

Uit het reclasseringsrapport en de stukken die de man voor de zitting naar de rechtbank heeft gestuurd blijkt dat de man zich na zijn aanhouding heeft gewend tot Kairos. De behandeling daar is tot nu toe positief verlopen. De man gaf op de zitting aan dat hij graag verder wil gaan met zijn behandeling.

Bijzondere voorwaarden

De rechtbank oordeelt dat een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden met een proeftijd van drie jaar een passende straf is. Aan deze voorwaardelijke straf zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de man zich melden bij de reclassering en zich laten behandelen, zo mogelijk bij de therapeut waar de man een goede behandelrelatie heeft opgebouwd. De rechtbank legt bijzondere voorwaarden op om herhaling te voorkomen. Daarbij is het een stok achter de deur om niet opnieuw strafbare feiten te plegen.

Schadevergoeding

De man moet tot slot ongeveer 100 euro als schadevergoeding betalen aan de eigenaresse van de pony’s voor de gemaakte kosten

Bron: Rechtspraak

6 reacties op “Man bestraft voor ontucht met pony’s

 • Ga naar de dames van plezier zou ik zeggen wat een gestoord gedrag

 • Karin maasen

  100 euro wat een idioot bedrag!
  Ja dieren worden hier in Nederland gezien als een ding dus waar maakt iedereen zich druk om?

 • Laura

  Schandalig dat dat gestoord figuur hier zo makkelijk van af komt!!!!!…waardeloze straf….zn zaakje er af hakken

 • Lenka

  Wat te denken van smartengeld, omdat de pony’s ook geestelijk leed is gedaan. Het vertrouwen in mensen, zal ook beschadigd zijn.

 • Sjak Arts

  “ verontwaardiging vanwege de kwetsbaarheid van dieren, die zich moeilijk kunnen verweren tegen dit soort gedrag.”
  Dat de pony’s zich moeilijk kunnen verweren is voor de rechter blijkbaar een steekhoudend argument.
  In het geval van een aanval door wolven kan de pony slechts vluchten door in rondjes door de wei te rennen met 0% kans om aan die gemakzuchtige wolven te ontkomen.
  Maar nu geldt het bovengenoemde argument blijkbaar niet; ze hebben pech.
  Zo de wind waait, waait des rechters toga! Ze moeten zich schamen in hun ivoren toren!

 • Helna

  Belachelijk die eis. Zo iemand is niet normaal. Harder aanpakken zo’n gast, wordt tijd dat het hier in Nederland eens een keer veranderd qua dierenmishandeling.
  Hoop dat hij zelf ook eens te grazen wordt genomen, maar dan zal de strafeis wel anders zijn.
  Wat dat betreft is het hier zo krom als krom zijn kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.