Ga naar hoofdinhoud

KNHS zoekt bestuurstalent onder jongeren

Op The Dutch Masters – Indoor Brabant was vanmiddag de aftrap van een nieuw KNHS-initiatief: 'Geef de jeugd een stem!' Bijna 40 enthousiaste KNHS-jeugdleden, die zich hadden opgegeven na een oproep op de social mediakanalen van de KNHS, waren aanwezig, U25-amazone Jeanine Nieuwenhuis ging met de KNHS-jongeren in gesperek.

‘Geef de jeugd een stem!’ is een opleidingstraject voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar en sluit aan op de niveaus 3 en 4 van het bestaande KNHS Young Leaders Program. Het project, dat onder leiding staat van Fenna Westerduin, heeft tot doel om jongeren te betrekken bij het bestuurlijke werk van de KNHS.

“In dit traject leert de jeugd alle kneepjes van het vak met als doel grotere inspraak voor jongeren in de ontwikkeling van de paardensport op zowel lokaal, regionaal als landelijk niveau”, aldus Marlies Reibestein, bestuurslid van de KNHS. “Dit aanvullende opleidingstraject is beschikbaar voor alle jeugdige paardensporters in Nederland.”

Jongerenforum

Reibestein kijkt positief terug op de eerste bijeenkomst: “We willen graag jongeren met hun frisse blik in een nieuw op te richten jongerenforum, regionaal bestuur of een online panel. Onder de jeugdleden die vandaag aanwezig waren, zit veel potentie en dat is heel mooi om te zien. Het is uiteindelijk de bedoeling om ook een jeugdlid toe te voegen aan het KNHS-bestuur.”

Jong KNHS

Naast een presentatie van de KNHS kregen de aanwezigen interessante voorbeelden te horen van het succesvolle Jong KNHS uit Zuid Holland en vertelde dressuuramazone Jeanine Nieuwenhuis over de lessen die zij heeft geleerd uit de ondersteuning van het KNHS Talententeam.

Opleidingstraject

Binnenkort wordt de datum en locatie van de eerste vervolgbijeenkomst van het nieuwe opleidingstraject bekend gemaakt op www.knhs.nl.

Over het KNHS Young Leaders Program

De samenleving verandert snel. Jonge mensen moeten regie kunnen voeren over hun eigen leven, flexibel zijn, oplossingsgericht denken en vooral zelfredzaam zijn. Paardensport is buitengewoon geschikt om deze vaardigheden te ontwikkelen.  De omgang met paarden leert jongeren helder te communiceren, consequent te zijn en door te zetten. Discipline en plichtsbesef zijn vanzelfsprekend voor iedereen die met paarden omgaat. Een paard is er altijd, 7 dagen per week, weer of geen weer. De verantwoordelijkheid is continu. Het Young Leaders Program is geïnspireerd door een succesvol Zweeds jeugdprogramma. Onderzoek heeft uitgewezen dat de omgang met paarden een zeer positieve invloed heeft op de ontwikkeling van sociale, mentale en organisatorische vaardigheden. Aan de hand van deze onderzoeken is het KNHS Young Leaders Program ontwikkeld. Alle leerdoelen zijn afgestemd op de richtlijnen van het Ministerie van Onderwijs. Meer informatie: www.knhs.nl/youngleadersprogram.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.